29.7.2024

Neljäs lomaviikko

Neljäs lomaviikkoa alkoi isosti sillä F oppi viimein pyöräilemään ilman apupyöriä! Se on ollut hänen hartain toive jo pidempään. Apupyörillä toki mennyt jo pitkään ja kovaa, mutta ilman niitä ei. Oltiin kaikki niin iloisia kun hän sen taidon oppi ja ihan hetkessä taidot jo karttui ja näytti siltä kuin hän olisi aina osannut polkea ilman appareita. Käytiin sitten samana päivänä näyttämässä Jonin tädille kuinka hän osaa ajaa ja koko päivä meni aikalailla pyöräillessä. 
 

Tiistaina 23.7. mentiin Felixin kanssa myllyyn, koska hän sai valita palkinnoksi minkä lelun tahansa, koska oppi pyöräilemään ja ostettiin eskarireppu. Hän tiesi heti, että haluaa pokermonkortteja ja ottikin sellaisen ison pakkauksen missä niitä oli paljon. Repuksi hän valitsi fortnite repun. Ostosten jälkeen käytiin vielä sushibuffassa hänen toiveestaan. Myllyn jälkeen käytiin vielä ikeassa ostamassa meille jotkut verhot olkkariin, koska olin viikonloppuna niin reipas, että pesin verhot ja ne kutistui noin 30cm vaikka noudatin pesuohjeita ja on ne ennenkin pesty...

Keskiviikkona 24.7. ei taidettu tehdä mitään erikoista tai ei nyt ainakaan muistu mieleen. Tyhjennettiin ainakin palju, pestiin ja täytetiin. 

Torstaina 25.7. näin ystävääni joka tuli Hinnerjoelta ja pidettiin shoppailupäivä myllyssä välillä syöden Amarillossa ja kahvitellen. Yleensä olen käynyt joka kesä heillä kylässä, mutta nyt päädyttiin tähän kun lomat ei ihan mennyt yksiin ja mulla autossa hieman kolinaa niin en viitsi ylimääräistä ajaa ennen kuin on osat vaihdettu. Meillä oli kiva päivä ja aika meni nopeasti. Tuli tehtyä muutamat hyvät alelöydöt samalla. Jonin isä oli meillä kylässä päivästä iltaan asti. 
 

Perjantaina 26.7. mentiin kylään Alexin kummitädin luokse ja viihdyttiin siellä useampi tunti leikkien, juoruten ja herkutellen. Iltapäivällä Joni meni poikien kanssa paljuun.

Lauantaina 27.7. aamupäivä oltiin leikkipuistossa ja lounaan jälkeen Joni ja F kävi elokuvissa katsomassa Karvisen ja muuten vain leikittiin ja touhuttiin ulkona. Illalla mun ystävä tuli viettämään iltaa mun kanssa meidän terasille. 


Sunnuntaina 28.7. käytiin aamupäivällä kirppiskierroksella ja löysin ensimmäistä kertaa marimekon mukin, jonka kotiutin kun näytti uudelta ja oli kohtuuhintainen. Ensimmäinen kerta kun löysin mukin ihan _kirpparilta_ eikä netistä. Päivällä mentiin F kaverin luokse kun he piti extempore pihakahvilan. Oli tosi kivaa tehdä ostoksia ja lapset saivat leikkiä ja me äidit tutustua. 

Tosiaan tänään oli ensimmäinen työpäivä loman jälkeen. Joni ja pojat lomailevat vielä tämän viikon ja suunnitelmissa heillä on mennä ainakin Kustaviin rahin kotieläinpihalle. Itse suunnittelin kulkevani koko viikon töihin pyörällä kun ei tarvitse kuskata ketään hoitoon. Tänään ainakin menin ja ehdin töihinkin hyvin!

28.7.2024

Kolmas lomaviikko

Kolmas lomaviikko starttasi maanantaina 15.7. koko perheen zoolandia reissulla kun Jonikin aloitti lomansa. Sinne on kiva joka kesä mennä kun on lähellä ja puuhaa riittää koko päiväksi. Tänä vuonna ei ollut pääsylipun hintojakaan korotettu eli oli sama 28€/hlö. Kesällä tulee syötyä paljon ravintoloissa, joten tällä kerralla haettiin kaupasta eväitä mukaan niin oli helppo niitä syödä sopivana aikana. 
 


Tiistaina 16.7. minä ja Felix mentiin Alexin kummitädin ja hänen kahden lapsen kanssa laivalle piknik risteilylle. Tämä oli ns. isompien lapsien reissu, joten siksi Alex jäi tällä kertaa kotiin. Meillä oli oikein kiva reissu ja aika meni nopeasti! Laivoilla on paljon ohjelmaa niin aikuisille kuin lapsille ja kesäisin on enemmän lastenhuoneita kun kokoustilat on muutettu leikkipaikoiksi. Gracella eli takaisin päin tulevalla laivalla oli kivemmat leikkipaikat kuin Glorylla. Shoppailtiin myös ja käytiin lounasbuffetissa syömässä. Järjestyt ohjelmat joihin osallistuttiin oli mm. Ville Viikinki disco, taikuriesitys, nukketeatteri, limbokisa, koko perheen musavisa ja Ville Viikingin heippahalit. Tällä kertaa meillä ei ollut hyttiä ollenkaan ja hyvin pärjättiin ilman, ei kertaakaan kaivattu hyttiä. Joni ja Alex vei meidät aamulla satamaan ja Jonin isä haki, koska Alex oli jo nukkumassa ennen laivan satamaan tuloa. Alex ja Joni olivat päivän aikana leikkineet ja ulkoilleet sekä olleet paljussa useamman tunnin.


Keskiviikkona 17.7. oli rauhallisempi päivä. Leikittiin ja ulkoiltiin vain lähistöllä ja haettiin ennakkoon tilatut kauppakassit. 

Torstaina 18.7. mentiin ystäväni ja hänen pojan kanssa kiertelemään tall ship racea, joka rantautui Turun jokirantaan. Käytiin yhdessä isoimmista laivoista sisällä. Välillä käytiin rantakertussa syömässä hampparibuffetissa. Kierreltiin keskustassa muutamat kaupat ja ostin Felixille uudet uimahousut, t-paidan, housut ja collegen, jonka hän itse valitsi. Käytiin myös ensimmäistä kertaa sovituskopissa sovittamassa housuja, jotta tulee oikea koko. Käytiin sitten vielä "drinkeillä" (mehuilla) börssin katolla, koska F mielestä on hieno paikka kun on tosi korkealla. Mentiin bussilla mun vanhempien luokse ja sieltä sitten autolla kotiin. 


Perjantaina 19.7. Joni ja Felix lähtivät kahdestaan Jonin äidin mökille viettämään päivää ja korjaamaan ovien lukkoja. Minä kun en ole niin mökki-ihminen niin mentiin Alexin kanssa kyläilemään mun vanhempien luokse ja välillä kävin Skanssissa kulmien värjäyksessä ja muotoilussa sekä kiersin muutaman kaupan.

Lauantaina 20.7. oli siivouspäivä. Aloitettiin ikkunan pesut olohuoneen ja ljh:n ikkunoista. Pestiin olohuoneen matto sekä terassikalusteiden pehmusteet. Pesin myös olkkarin verhot. Pojat osallistui innoissaan siivoukseen leikin lomassa.

Sunnuntaina 21.7. mentiin aamupäivällä jokirantaan katsomaan vielä Tall Ship Racen purjeveneitä. Syötiin alueella myös lounas ja ostettiin överidonitsit jälkkäriksi. Saatiin vielä sattumalta hyvät paikat johon jäätiin katsomaan kun laivat alkoivat lähteä. Oltiin juuri ison laivan kohdalla niin oli mielenkiintoista seurata heidän liikkeelle lähtö puuhasteluja ja torvien soitot kuului todella voimakkaana juuri kohdalla. Sieltä kun lähdettiin vietiin Joni kotiin nurmikon leikkuuseen ja minä menin poikien kanssa vanhempieni luokse kylään. 

24.7.2024

Toinen lomaviikko

Toinen lomaviikko alkoi 8.7. maanantaina Kupittaan seikkis reissulla. Viihdyttiin alueella pitkään ja etenkin Alex viihtyi työmaita ja työkoneita ihastellen mitä alueella riitti. 
 

Tiistaina 9.7. treffattiin Felixin päiväkoti- ja jalkkiskaveri Hovirinnan leikkipuistossa. Lapset leikki innoissaan yhdessä ja meillä äideillä riitti juteltavaa. Lapset ajoi myös liikennepuistossa, mutta Alex tyytyi vai tankkaamaan "autoaan" kun ei osannut polkea potkuautoa eteenpäin, onneksi tankkaus riitti hänelle hyvin. Nautiskeltiin myös eväistä leikin lomassa. Iltapäivällä päästiin ensimmäistä kertaa tänä kesänä paljuun ja meillä oli niin kivaa! 
 

Keskiviikkona 10.7. mentiin aamulla Leos leikkimaahan ja mun veli tuli mukaan. En kertonut ennakkoon, että haetaan mun veli mukaan niin Felixillä riitti ihmeteltävää kun ajettiin hakemaan hänet kyytiin. Iltapäivällä mun isä tuli meille paljuilemaan meidän kanssa. 

Torstaina 11.7. mentiin aamupäiväksi mun vanhempien luokse leikkimään ja iltapäivällä mentiin taas paljuun, koska se on vaan parasta just nyt. Illalla kävin jumpassa ja vielä sen jälkeen Jonin tädin luokse palautusjuomalle eli skumpalle ja kuuntelemaan viime hetken kasvihuoneen kasteluvinkit ensi viikon pestiä varten.

Perjantaina 12.7. mentiin perinteisesti Kuralan Kylämäkeen ja Jonin isä tuli mukaan. Siellä on ainakin pari vuotta ollut lapsille kartan avulla geokätköilyä ja parina vuonna ollut samat rastit niin nyt oli päivitetty kartat ja piilot niin riitti taas kivasti etsimistä ja löydettiinkin kaikki. Pidän alueesta muutenkin, on kiva katsoa vanhoja rakennuksia ja iso plussa, että kaikkeen saa koskea ja kaikella leikkiä. Pakkasin taas eväät mukaan ja kun oltiin kaikki kierretty käytiin vielä lounaalla lähellä olevan S-marketin ruokalassa. Alex nukkui pienet päikkärit kotiin tultua ja sitten hypättiin taas kolmestaan paljuun ja viihdyttiin tälläkin kertaa pari tuntia. 
 
Karttojen tutkimista, jotta löytyy kätköt

Lauantaina 13.7. lähdettiin aamulla extempore koko perhe Kanniston kotieläintilalle. Nähtiin taas paljon eläimiä ja pojat tykkäsi. Sopivasti myös riikinkukko avasi pyrstönsä upeasti meille. Meidä piti mennä Loimaalla syömään, mutta sieltä olikin lopettanut tosi moni paikka, pizzerioita olisi ollut, mutta ne ei houkutellut kuumana kesäpäivänä, joten ajettiin Raision Pancho Villaan syömään. Onneksi meillä oli eväitä mukana niin jaksettiin odottaa ruokaa. 
 
Illalla menin ystäväni kanssa E.Ekblomiin syömään, jonka jälkeen siirryttiin jokilaivoille pariksi tuntia, jossa meidän seuraan liittyi yksi kaveri. Illan kruunasi Metallivuori festarien jatkoilla esiintynyt bändi Enemies Everywhere! Itse festareille ei siis menty vaan pelkästään jatkoille tämän bändin vuoksi. Bongasin jo hyvissä ajoin heidän esiintyvän ja pakko heitä oli päästä kuuntelemaan, onneksi sain kaverin mukaan! 



 
Sunnuntaina 14.7. ei tehty mitään erikoista. Ulkoiltiin ja leikittiin koko päivä.

12.7.2024

Ensimmäinen lomaviikko

Aloitin poikien kanssa kesäloman 1.7. lomaillaan kaksi viikkoa keskenään ja sitten Joni liittyy lomajengiin. Maanantaina 1.7. mentiin aamusta mun vanhempien luokse kylään ja itse piipahdin välillä skanssissa ostoksilla. Tultiin välillä kotiin ja illemmalla mentiin katsomaan Jonin isän uutta asuntoa ja autettiin netin yms laitossa. 

Tiistaina 2.7. mentiin Maskuun kummipoikamme luokse leikkimään. Iltapäivällä mentiin Felixin kanssa uimaan Kupittaan maauimalaan kun mummi tuli leikkimään Alexin kanssa. Illalla Alexilla nousi kuume eli keskiviikon suunnitelmat leos leikkimaasta täytyi unohtaa. 
 

Keskiviikkona 3.7. oltiin siis vain kotona ja keksittiin tekemistä sisällä. Ennakkoon tilatut kauppakassit käytiin hakemassa päikkärien jälkeen.  

Torstaina 4.7. Aamupäivällä käytiin naapurissa Jonin tädin luona kylässä. Mun vanhemmat tuli päivällä hakemaan Felixiä ja he lähtivät yhdessä mökille pariksi yöksi. Ilta vain leikittiin kotona Alexin kanssa kun oli vielä pientä lämpöä. 
 

Perjantaina 5.7. Felix vietti mukavaa päivää mökillä isovanhempien kanssa kun taas minä ja Alex ulkoiltiin sekä käytiin kaupassa ja ostamassa mansikoita. Iltapäivällä Jonin isä tuli meille kylään. 

Lauantantaina 6.7. minä, Joni ja Alex lähdettiin heti aamusta mökille. Alex tykkäsi touhuta mökillä ulkona ja sisällä ja etenkin leikkimökki oli hänen mieleen. Mun äiti teki myös mansikkakakun mun seuraavan viikon nimppareita varten. Joni ja Alex lähti neljän maissa ajelemaan kotiin kun taas minä jäin Felixin kanssa vielä yhdeksi yöksi mökille. 
 

Sununtaina 7.7. lähdettiin aamupäivällä Huittisiin ostoksille kun äidin piti päästä ruokakauppaan ja kierrettiin samalla muutamat muutkin "tilpehööri"kaupat. Ostin joka kaupasta jotain: S-marketista karkun limppua, säästömarketista bussin ja vanhan ajan auton, jonka annoin Alexille tuliaisiksi, Pick N Paysta ostin huultenrajauskynän ja kukkaklipsun sekä tokmannilta hansikkaat. Mökillä vielä syötiin ja kahviteltiin ja sitten lähdettiin F kanssa mun isän kyydillä kotiin.

3.7.2024

Valmistuminen ja valmistujaisjuhlat

Aloitin helmikuussa 2023 isännöinnin ammattitukinnon suorittamisen oman työni ohessa ja viimein viime viikolla hain todistuksen suoritettuani tutkinnon hyväksytysti. Opiskelujen kesto on maximissaan 1,5 vuotta, mutta suoritin sen hieman nopeammin, koska halusin koulun pakettiin ennen kesälomaa, jotta voisi sen osalta lomailla rauhassa. Opintoihin kuului lähipäiviä mitä oli kerran kuukaudessa ja nämä päivät oli hyvin asiapainotteisia eikä ollut mitään turhaa. Koulun suorittamiseen käytin paljon omaa-aikaa iltaisin ja viikonloppuisin, koska kaikki kokoukset oli tietysti iltaisin ja hoidin muitakin opiskelujuttuja illalla, koska en oman työpäiväni aikana tietysti ehtinyt. 
 
Opinnoista piti tehdä näyttökansio/tutkintomateriaali johon oli määrätty löytyvän pakollisia dokumentteja, itsearvioinnit ja arvioijan arvioinnit sekä vapaavalintaista materiaalia. Itse panostin kansioon todella paljon ja kansiossa sivuja on runsaasti. Lähetin materiaalin opettajalle ja koulusta tulevalle arvioijalle hyvissä ajoin ennen viimeistä kolmikantakeskustelua, jossa huipentuu opinnot. Kolmikantakeskustelussa on paikalla siis opiskelija, työelämän edustaja ja koulun edustaja. Keskustelu meni hyvin, vakuutin osaamiseni ja näyttökansioni sai runsaasti kehuja - oli kuulemma timanttisen hyvä eikä oikein paremmin olisi voinut tehdä. Todistuksen sain hakea 28.6. koululta suklaalevyn kera. 
 

Panostin näihin opintoihin todella paljon ja halusin valmistumista juhlistaa pienesti. Lähetin kutsut maantantaina kun juhlat oli lauantaina eli aika lyhyellä varoitusajalla myös järkkäsin. Juhlat alkoi meillä kotona 29.6. kahvittelun merkeissä ja aluksi tietty kilisteltiin kuohuvalla. Tarjolle tein daim-juustokakun, mustikka-valkosuklaa juustokakun, kinkku-pastasalaattia ja patonkia levitteineen. Mun äiti teki kebabpizzaa. Kuuden jälkeen siirryttiin jatkoille Jonin tädin luokse, joka asuu 450metrin päässä, koska halusin jatkaa iltaa pidemmälle ja meillä pojat menee nukkumaan ajoissa enkä halunnut lähettää heitä yökylään niin meille ei voitu jäädä.