3.7.2024

Valmistuminen ja valmistujaisjuhlat

Aloitin helmikuussa 2023 isännöinnin ammattitukinnon suorittamisen oman työni ohessa ja viimein viime viikolla hain todistuksen suoritettuani tutkinnon hyväksytysti. Opiskelujen kesto on maximissaan 1,5 vuotta, mutta suoritin sen hieman nopeammin, koska halusin koulun pakettiin ennen kesälomaa, jotta voisi sen osalta lomailla rauhassa. Opintoihin kuului lähipäiviä mitä oli kerran kuukaudessa ja nämä päivät oli hyvin asiapainotteisia eikä ollut mitään turhaa. Koulun suorittamiseen käytin paljon omaa-aikaa iltaisin ja viikonloppuisin, koska kaikki kokoukset oli tietysti iltaisin ja hoidin muitakin opiskelujuttuja illalla, koska en oman työpäiväni aikana tietysti ehtinyt. 
 
Opinnoista piti tehdä näyttökansio/tutkintomateriaali johon oli määrätty löytyvän pakollisia dokumentteja, itsearvioinnit ja arvioijan arvioinnit sekä vapaavalintaista materiaalia. Itse panostin kansioon todella paljon ja kansiossa sivuja on runsaasti. Lähetin materiaalin opettajalle ja koulusta tulevalle arvioijalle hyvissä ajoin ennen viimeistä kolmikantakeskustelua, jossa huipentuu opinnot. Kolmikantakeskustelussa on paikalla siis opiskelija, työelämän edustaja ja koulun edustaja. Keskustelu meni hyvin, vakuutin osaamiseni ja näyttökansioni sai runsaasti kehuja - oli kuulemma timanttisen hyvä eikä oikein paremmin olisi voinut tehdä. Todistuksen sain hakea 28.6. koululta suklaalevyn kera. 
 

Panostin näihin opintoihin todella paljon ja halusin valmistumista juhlistaa pienesti. Lähetin kutsut maantantaina kun juhlat oli lauantaina eli aika lyhyellä varoitusajalla myös järkkäsin. Juhlat alkoi meillä kotona 29.6. kahvittelun merkeissä ja aluksi tietty kilisteltiin kuohuvalla. Tarjolle tein daim-juustokakun, mustikka-valkosuklaa juustokakun, kinkku-pastasalaattia ja patonkia levitteineen. Mun äiti teki kebabpizzaa. Kuuden jälkeen siirryttiin jatkoille Jonin tädin luokse, joka asuu 450metrin päässä, koska halusin jatkaa iltaa pidemmälle ja meillä pojat menee nukkumaan ajoissa enkä halunnut lähettää heitä yökylään niin meille ei voitu jäädä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti