9.4.2021

Ensimmäinen vs toinen raskaus

Nyt kun toinenkin raskaus on takana päin niin ajattelin vähän vertailla ensimmäistä ja toista raskautta keskenään. Jokainen raskaus on erinlainen ja niin myös minullakin joltain osin. Moni sanoikin alkuraskauden oireiden perusteella, että odotamme varmasti tyttöä, koska erot oli niin isot. Itse taas ajattelin hänet heti poikana ja ensimmäinen ultra vahvisti ajatukseni. Eli siis jos raskauksien oireet ovat erinlaiset niin se ei silti välttämättä povaa sitä toista sukupuolea!

EROAVAISUUDET
 
Ensimmäisessä raskaudessa jo ennen plussaa rinnat tuli niin kipeiksi, että pelkkä käsien nostaminen ylös esim. hiusten pesun ajaksi sattui tai pelkkä vahinko hipaisu. Toisella kerralla rinnat ei kipeytyneet ollenkaan.   
 
Ensimmäisen raskauden ensimmäisiä muita oireita oli mm. palelu ja sormien kihelmöinti. Toisessa raskaudessa oli vain veren makua suussa ja yksi sormi taisi aika ajoin puutua/pistellä. 

Ensimmäisessä raskaudessa pientä etovaa oli havaittavissa ja se painottui yleensä iltaan eikä sitä etovaa oloa edes huomannut jos keskittyi johonkin tekemiseen. Meidän häämatkalla pahoinvointi tosin oli pahempaa, mutta siihen saattoi vaikuttaa myös ilmasto ja kuuma ilma. Tässä toisessa raskaudessa kärsin noin 3 viikkoa melko pahasta etovasta olosta aamupäivisin ja etova olo häipyi iltapäivää kohden. Onneksi tällöin olin kesälomalla niin ei tarvinnut miettiä miten töissä olisi mennyt. 
 
Ensimmäisessä raskaudessa kärsin noin viikoilla 15-17 todella järkyttävästä janosta! Juominen ei auttanut sekunniksikaan ja oli tuskaisaa puhua töissä puhelimeen kun suu oli totaalisen kuiva. Jano oli onneksi parin viikon ajan pääasiassa aamupäivän vaiva mikä helpottui lounaan jälkeen. Tätä ei toisessa raskaudessa ollut ollenkaan.   
 
Ensimmäisen raskauden aikana hiuksissa tapahtui jokin muutos sillä hiukset ei rasvoittunut juuri lainkaan. Silloin olisi varmasti riittänyt pesu kerta viikkoon, mutta en osannut pitää väliä niin pitkänä. Toisessa raskaudessa hiukset rasvottui normaaliin tapaan ja hiusten pesuväli oli joka toinen päivä kuten normaalisti.

Felix oli paljon kovempi hikkaamaan kuin pikkuveljensä. 

Ensimmäinen raskaus

Toinen raskaus

SAMANLAISUUDET

Kummassakaan raskaudessa ei tullut mitään mielitekoja missään vaiheessa. 
 
Kummallakin kertaa istukka oli edessä. 

Kummatkin pojista on olleet todella rauhallisia hengaajia mahassa. Liikkeet on alkaneet kummassakin tuntua melko myöhään ja varsinkin säännöllisinä ja päivittäisinä vasta lähemmäs viikkoa 30. 

Naaman iho meni huonommaksi molemmissa raskauksissa. Tuli melko paljon näppyjä ja finnejä sekä ihon punaisuutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti