9.6.2021

Ristiäiset 5.6.2021

Päädyttiin järjestämään ristiäiset kirkon seurakuntasalissa kun korona-aikana pappi ei tule kotiin kastamaan niin vaihtoehdot oli joko kotipihalla tai seurakuntasalissa. Päivä valikoitui papin vapaiden mukaan, koska halusin saman papin kun on vihkinyt meidät ja kastanut Felixin. En ole ennen järjestänyt juhlia muualla kun kotona (pl häät) niin tämä oli uutta meille. Pääsimme äitini kanssa perjantaina käymään seurakuntasalissa katsomassa miltä siellä näyttää ja saimme samalla laittaa jo kahvikupit ja koristeita valmiiksi ja hyvä niin, koska meillä kului aikaa 45min vaikka oli mukamas vain vähän laitettavaa. Ei oltaisi mitenkään lauantaina ehditty ennen kasteen alkua kun lauantaina menimme paikalle puoli tunia ennen kasteen alkua. 

Tosiaan rajoitukset nousi juuri perjantaina, joten saimme kutsuttua vielä Jonin äidin niin kaikki isovanhemmat pääsi paikalle. Harmittaa kun kuvaajaa emme saaneet kun en viitsinyt varmuuden vuoksi varata kuvaajaa jos rajoitukset sallisikin kuvaajan tulon, joten kuvat piti ottaa itse. Onneksi yhdellä kummeista on järjestelmäkamera niin hän otti sillä kuvia ja minä otin kännykällä minkä kerkesin ja mun äiti otti kasteesta kuvia kun me seisoimme kastepöydän äärellä. Ei kuvista yhtä hyviä tietenkään tullut kun kuvaajan ottamat olisi ollut, mutta ei voi mitään. 
 

Alex sai kasteessa kolme kummia ja yksi kummeista puki Alexille kastemekon ja otti muutamat kuvat ennen kasteen alkua. Alex oli kasteen ajan todella nätisti eikä tainnut päästään pihahdustakaan. Kaste oli muutenkin lyhyt ja ytimekäs. Felix sai kunniatehtävän eli kuivata Alexin pään kasteen jälkeen. Felix suoriutui tästä hienosti ja hänkin oli koko tilaisuuden ja juhlan todella kiltisti vaikka ei kasteen aikana meidän kanssa seissytkään vaan kävi välillä viihdyttämässä isovanhempia. Heti kasteen päätyttyä otettiin pikaisesti kuvat Alexista kummien ja isovanhempien kanssa. Perhekuvat jäi valitettavasti ottamatta ja Alex alkoi siinä kohtaa jo hieman älähtää kun hän alkoi kaipaamaan maitoa. Maidon jälkeen yksi kummeista puki hänelle juhlavaatteet ja otti muutamia kuvia hänestä juhlavaatteissa. 
 

Sitten oli kahvin vuoro ja mun äiti teki kaikki muut herkulliset tarjottavat paitsi härkäwrapit. Wrappien lisäksi oli lohihyydykekakkua, kinkkupiirakoita, täytekakkua ja pikkuleipiä. Kahvin ajan Alex nukkui mun sylissä niin sain itsekkin herkutella rauhassa. 
 



Alex sai myös aivan ihania lahjoja! Hän sai valokuvakehyksen kaiverruksilla, kummikengät mihin tulee ensimmäinen hammas ja hiuskiehkura, gugguun jumpsuitin, gantin bodyn, muumibodyn ja -housut, rahaa ja kirkolta villasukat sekä hänen kasteen kunniaksi istutetaan Tansaniaan puu.
 

1 kommentti:

  1. Oi miten ihanalta päivältä kuulostaa!❤️

    https://jasukuvaa.blogspot.com/

    VastaaPoista