27.12.2018

Luumuinen rahkakerroskakku

Tänä vuonna löysin hyvissä ajoin mieleisen jälkiruokareseptin ihan sattumalta ja tiesin heti että tämän haluan tehdä. Kakku oli todella hyvä, eikä mielestäni ollut liian "'ähky" jälkiruoka. Olisin halunnut koristella kakun tuoreilla luumuilla, mutta ne oli kaupasta loppu! Joten päädyttiin viikunoihin ja pipareihin, koska ei sunnuntaina viitsinyt lähteä ruuhkaan kiertelmään kauppoja luumujen perässä. Jos ette enää halua tehdä jouluista jälkkäriä niin suosittelen ottamaan reseptin muistiin ensi joulua varten.


Pohja
200g Bastogne keksejä
100g Voita

Luumu-kanelitäyte
3 liivatetta
2dl kuohukermaa
2prk luumu-kanelirahkaa
2rkl sokeria
2rkl maitoa

Väliin
1½dl Luumumarmeladia (Dronningholm)

Vaniljatäyte
3 liivatetta
4dl kuohukermaa
1prk Vaniljarahkaa
2rkl sokeria
1rkl vaniljasokeria
2rkl maitoa

1. Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita voi ja keksit yhteen ja painele irtopohjavuoan pohjalle. 
2. Luumu-kanelitäyte: Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan 10min. Vaahdota kerma ja mausta. 
Purista liivatteet vedestä ja sekoita kiehuvaan maitotilkkaan ja kaada seos rahkan joukkoon ohuena nauhana. Mausta sokerilla ja lisää lopuksi kermavaahto varovasti nostellen. 
3. Kaada täyte pohjalle ja tasoita pinta. Peitä foliolla ja hyydytä kakkua jääkaapissa muutama tunti.
4. Sekoita marmeladi kulhossa notkeaksi ja levitä se varoen täytteeen päälle. 
5. Valmista vaniljatäyte samanlaisesti kuin luumu-kanelitäyte.
6. Lisää täyte hillon päälle ja tasoita pinta. Anna kakun hyytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään. 
7. Koristele kakku ennen tarjoilua, esim. tuoreilla luumuilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti