18.5.2024

Rovaniemellä 2. - 5.5.

Mulla alkoi 1,5 viikon loma vapusta ja otin heti torstaina suunnaksi Rovaniemen. Lähdin aamujunalla Turusta Tampereelle, jossa oli noin tunnin vaihto ja sieltä sitten yhdellä junalla Rovaniemelle asti. Mun serkku asuu Rovaniemellä vielä kesän loppuun asti kun valmistuu koulusta niin nyt oli viimeiset hetket mennä hänen luokse kyläilemään. Menomatka meni hyvin ja aika meni yllättävän nopeasti. Onneksi junassa oli aika väljää eikä viereeni tullut ketään istumaan missään kohtaan. Junassa katsoin kännykästä sarjoja, kuuntelin musiikkia, selailin somea ja täytin sudokulehteä. Saavuin perille noin klo 17 ja mun serkku tuli vastaan asemalle, josta käveltiin hänen luokse. V teki heti meille pastaa ja sen jälkeen lähdettiin käymään lähikaupassa, koska pidettiin leffailta herkkujen kera. 

 
Perjantaina lähdettiin aamupalalle Café kotiin, jonka jälkeen lähdettiin bussilla Napapiirille tapaamaan joulupukkia! Paikka oli upea vaikka nyt ei lunta ollutkaan ja osa jutuista oli kiinni, kuten muori oli lähtenyt jo lomille, kuten koirat ja porotkin. Voin vain kuvitella kuinka taianomainen paikka on oikeasti joulun alla ja lumen kanssa kun joululalulut soi niin ulkona kuin sisällä. Onneksi paikassa riitti nähtävää näin sesongin ulkopuolella ja ihmisiä ainakin oli vähän. Käytiin tosiaan tapaamassa joulupukkia ja meistä otettiin kuva, jonka ostin itselleni muistoksi. Muuta en ostanut vaikka kierreltiin useissa kaupoissa missä oli toinen toistaan ihanempia joulujuttuja. Ostin jo kotoa pojille lahjat mitkä joulupukki muka lähetti heille. He olivat paketeistaan niin innoissaan ja ihmettelivät kuinka pukki voisi tietää, että F tykkää erityisesti pokemon-korteista ja A monster truckeista. Napapiirin jälkeen menimme bussilla V:n yliopistolle katsomaan hänen valokuvanäyttelyään ja sieltä suuntasimme ravintolaan.

 
Lauantaina V:n vanha kämppis tuli piipahtamaan ja heidän kanssaan hetki jutusteltiin. Käytiin kirpparikierroksella ja pyörähdettiin vaatekaupoissa. Shoppailun lomassa käytiin syömässä cafe & bar 21:ssä todella hyvät suolaiset vohveliannokset ja sen jälkeen toisaalla munkkikahvilla. Oltiin hetki V:n kämpillä kunnes lähdettiin parille drinkille keskustaan. Tultiin ajoissa V:n luokse syömään iltapalaa ja katsomaan elokuvaa. 
 

Sunnuntaina ei tehty mitään erikoista, hengattiin, pelattiin korteilla ja syötiin. Mun juna lähti klo 13.02 kohti Tamperetta ja nyt oli arvatenkin enemmän matkustajia ja mulle tuli vieruskaveri jo Oulusta. Tampereella oli taas tunnin vaihto, mutta onneksi juna oli jo asemalla niin pääsin sinne heti istumaan ja tällekin matkalle tuli vieruskaveri. Menomatka oli paljon kivempi väljemmän junan kanssa. Viimeisen tunnin olin ihan malttamaton milloin ollaan perillä. Kaiken kaikkiaan oli todella kiva reissu ja onneksi tuli tehtyä! En ole aiemmin käynyt noin korkealla kuin Rovaniemi ja nyt pääsin jopa toiselle puolelle Pohjoista napapiiriä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti