Täytin kuukausi sitten 29-vuotta eli nyt on viimeinen vuosi menossa parikymppisenä! Synttärien kunniaksi leivoin työkavereille porkkanakuppikakkuja kanelikuorrutteella. Näistä tuli todella hyviä ja nämä sai todella paljon kehuja. Sain jopa yhden kosinnan näiden ansiosta :D. Mietitytti kyllä tuo voikreemi, koska en ole koskaan aiemmin tehnyt ja juuri ennen leivontaa huomasin, ettei meillä ole edes voita vaan leivontamargariinia niin jännitti vielä enemmän että onnistuuko. Olen syönyt usein voikreemikakkuja enkä ole kertaakaan maistanut oikeasti hyvää voikreemiä, mutta tästä mun tekemästä leivontamargariinikreemistä tuli hyvää. Onneksi siis taas uskalsin kokeilla itselleni uutta reseptiä, koska varmasti teen näitä uudestaan.
PORKKANAKUPPIKAKUT
2dl rypsiöljyä
2 kananmunaa
2dl sokeria
3,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl soodaa
1,5tl kanelia
125g porkkanaraastetta
KANELIKUORRUTE
250g voita
200g maustamatonta tuorejuustoa
3dl tomusokeria
2tl kanelia
1rkl vaniljasokeria
1. Raasta porkkanat.
2. Yhdistä keskenään rypsiöljy, sokeri ja kananmunat. Sekoita.
3. Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet.
4. Lisää kuivat aineet rypsiöljyseoksen joukkoon käännellen.
5. Lisää porkkanaraaste myös käännellen joukkoon.
6. Jaa muffinivuokiin. 12kpl isoja, 24kpl pieniä.
7. Paista 175 asteessa keskitasolla noin 20min.
8. Anna jäähtyä.
9. Vatkaa huoneenlämpöoinen voi/margariini valkoiseksi vaahdoksi noin 5min.
10. Lisää joukkoon maustamaton tuorejuusto vatkaten.
11. Yhdistä joukkoon myös tomusokeri, vaniljasokeri ja kaneli. Vatkaa ilmavaksi kreemiksi.
12. Kuorruta kuppikakut kreemillä ja koristele kuppikakut haluamallasi tavalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti