6.5.2022

Rieskakakku

Viikkoa ennen Felixin synttärijuhlia näin somessa rieskakakun ja se näytti niin hyvältä, että päätin tehdä sellaisen myös Felixin synttäreille. Mun äiti oli alkuun aika skeptinen ja sait mutkin hieman epäröimään, mutta onneksi päätin silti tehdä, koska olen melko varma ettei olisi tullut tehtyä muuten vain omaksi iloksi. Itse tykästyin tähän rieskakakkuun ja niin tykästyi vieraatkin, koska osa kysyi jopa reseptiä! Rieskakakku on siis rieskarullien ja voileipäkakun täydellinen sekoitus.  

Tämä oli todella helppo ja nopea tehdä. Nopeampi kuin rieskarullat tai voileipäkakku. Vaikein osuus oli omasta mielestäni koristelu. Mulla oli visio päässä miten olisin halunnut koristella, mutta en vain osannut toteuttaa. Joni auttoi koristeluissa, koska en vain osannut päättää miten olisin tehnyt tai mistä aloittanut. Syöminen onnistui myös hyvin lusikalla, enkä itse ainakaan kaivannut syömiseen haarukkaa tai veistä.
 

Rieskoja 
Salaatinlehtiä 

TÄYTE
200g valkosipulituorejuustoa
200g kermaviiliä
250g palvirouhetta
Ruohosipulia 
Pippuria
Suolaa

- Tee täyte edellisenä päivänä valmiiksi jääkaappiin maustumaan. Hienonna ruohosipuli ja sitten kaikki täytteen ainakset vain sekaisin.
- Tarjoilupäivänä täytä kakku mahdollisimman myöhään, jotta salaatit pysyisi rapeina eikä ehdi nahistua. 
- Alimmaiseksi rieska, päälle täytettä ja täytteen päälle salaatinlehtiä. Toista kerros kerrokselta. Meillä meni viisi rieskaa. 
- Voitelin päälimmäisen rieskan maustamattomalla tuorejuustolla, mutta päälimmäisen rieskan päälle voi hyvin myös laittaa samaa täytettä kuin kerroksissa. 
- Koristelu oman maun mukaan. Meillä oli metwurstia, mozzarellapalloja, kirsikkatomaatteja ja ruohosipulia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti