22.9.2021

Alex 6kk

Meidän rakas Reha-Roope täytti maanantaina jo puolivuotta! En voi käsittää mihin tämä puolivuotta on mennyt. Minkälainen puolivuotias meillä sitten asustaa? Alex on pääasiassa hyvin tyytyväinen tapaus, tosin aika totinen kaveri. Hänet saa hymyilemään vain oma peilikuva ja jos joku hymyilee hänelle niin takaisin hän kyllä hymyilee muttei muuten. Ja jos hänet haluaa saada nauramaan niin täytyy kyllä oikein kunnolla tehdä töitä, että siinä onnistuu! Alex ei vielä ryömi, mutta pyörien ja kierien liikkuu paikasta A paikkaan B ja muutenkin jalat käy todella lujaa. Alex tykkää kylpeä kun vettä on kiva potkia niin kovaa kun jaloista lähtee kun taas nuoren herran inhokki on naaman putsaus ruokailun päätteeksi.
 
Alex on kuluneen kuukauden aikana siirtynyt omaan huoneeseen nukkumaan ja siirto omaan huoneeseen sujui hyvin. Tämä siirto tapahtui aika nopealla aikataululla kun sain Felixiltä flunssan niin halusin hänet omaan huoneeseen nukkumaan, että saan mahdollisesti yöllä köhiä rauhassa, mutta onneksi tuo flunssa meni parissa päivässä ohi eikä häirinnyt yöllä. Sunnuntaina hänelle puhkesi ensimmäinen hammas alas ja kiinteitä aloimme maistelemaan syyskuun ensimmäisenä päivänä jolloin ikää oli 5kk ja 14 päivää. Tänään otimme kolmannen aterian päivään eli Alex syö nyt aamupalan, lounaan ja päivällisen. Hänellekkään ei oikein tahdo mun tekemät soseet upota, mutta onneksi kaupan piltit näyttää menevän hyvin. 
 
Neuvola meillä oli tänään ja mitoiksi saatiin 72,4cm (71,2cm) ja 9295g (8780g). Suluissa 5kk mitat. Pituutta oli nyt tullut vähemmän, mutta terkkari ei ollut huolissaan, koska aiemmin pituutta tuli niin paljon niin ihan normaalia, että kasvu tasoittuu jossain vaiheessa ja on toki aiemmin voitu mitata hieman väärinkin. Sanoi kuitenkin, että jos mua vaivaa niin voin mennä vaikka avoneuvolaan mitalle, koska seuraava neuvola on vasta joulukuussa. 8kk lääkärineuvolan pitäisi olla marraskuussa, mutta lääkäripulan vuoksi se on melkein 9kk iässä. Muuten kaikki oli oikein hienosti ja hän sai myös luvan istua tuettuna syöttötuolissa mikä helpottaa valtavasti meidän ruokailuja.

1 kommentti: