Tällä viikolla testiin pääsi mustikkamuffinssit ja nämä on parhaat mustikkamuffinssit valehtelematta! Tällä ohjeella muffinsseista tulee kuohkeita, meheviä ja isoja kunhan paistaa muffinipellillä. Ohje on erittäin helppo, ei vatkaamista tai muuta ylimääräistä. Mustikatkin voi halutessaan korvata muilla marjoilla tai suklaahipuilla. En tehnyt näihin mitään päällistä/kuorrutetta ja oli maistuvia ilmankin, mutta ensi kerralla voisin jonkun päällisen kuitenkin tehdä. Olen muutenkin ällistynyt, että olen kahdessa viikossa löytänyt kaksi luottoreseptiä muffinseihin! Onkohan pellin ansiota vai vain hyvien reseptien jotka nyt sattuvat kohdalle?
Ohje 12kpl
3,5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1,5 tl vaniljasokeria
0,5 rkl leivinjauhoa
ripaus suolaa
100g voita
1,5 dl maustamatonta jogurttia
2 munaa
2 dl pakaste mustikoita
1. Sulata voi ja anna jäähtyä.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
3. Sekoita sulatettu voi, jogurtti ja munat keskenään toisessa kulhossa.
4. Yhdistä jauhoseos voinmunaseokseen siivilän läpi.
5. Sekoita taikina tasaiseksi kuitenkaan vatkaamatta sitä.
6. Kääntele lopuksi mustikat taikinaan nuolimella.
7. Asettele paperiset vuoat muffinipellille ja jaa taikina vuokiin. Noin 70g per vuoka, muista jättää kohoamisvaraa.
9. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti