16.10.2018

Kattoremontti

Meillä tehtiin kattoremontti touko-kesäkuun vaihteessa. Vanha katto oli todella vanha, mutta ei onneksi vielä vuotanut. Ajattelimme, että on parempi uusia katto hyvissä ajoin ennenkuin se mahdollisesti alkaisi vuotamaan sisälle. Remontin yhteydessä uusittiin myös laudoituksia ja ne maalattiin mustaksi, niinkuin ne oli ennenkin. Uudet tikkaat tuli myös katolle ja piippu pellitettiin samalla. Julkisivusta tuli paljon freesimpi jo näiden muutosten myötä. Heti katon valmistuttua aloitimme salaojien teon, joka on vieläkin hieman vaiheessa.

Alla on hieman huonot kuvat, mutta näkee niistä hieman osviittaa millainen katto oli ennen ja mikä valittiin nyt. 

Ennen

Nyt

12 kommenttia:

  1. Taloyhtiössämme on myös tulossa kattoremontti tässä lähiaikoina. Meillä on siis rivitalo täällä Porin seudulla ja hyvin samantyylinen kuin teillä, eli tiilirakennus, jossa harjakatto. Komppaan kyllä, että tuli paljon freesimmän näköinen ja on varmasti hyvä sijoitus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin! Mielummin kattoremontti ennenkuin tulee vesi katosta olohuoneeseen! :D

      Poista
  2. Mekin mietimme katon vaihtoa. Mutta meille sanottiin, ettei meidän kattoa tarvitse uusia koska se ei ole niin vanha. Joten siihen tehtiin katon pinnoitus. Katon vaihto kyllä tekee hieman freesimmän ilmeen. https://www.uudenmaanpinnanpuhaltajat.fi/katon-pinnoitus

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei, en ole kuullutkaan aiemmin katon pinnoituksesta, varmasti antaa lisä vuosia katolle!

      Poista
  3. Itsekin olen pohtinut oman tiilikattomme vaihtamista peltikattoon. Tuo on hyvä pointti, että se kannattaa tehdä ennen kuin alkaa vuotamaan. Mitenkäs tuollaiseen peltikattoon, kannattaakohan pintaan laittaa sähkösinkitys lisäämään käyttöikää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti sinkitys lisää vuosia katolle, mutta olen itse siinä käsityksessä ettei niitä enää tehtäisi niin paljon kuin ennen. Tosin en tiedä miksi..

      Poista
  4. Meilläkin alkaa lähivuosina olla kattoremontin paikka täällä Kempeleessä. Vielä ei ole meilläkään päässyt vuotamaan, mutta luulen, että se ei ole kaukana. Aika kiva tuo uusi tasainen kattopelti, se tuo jotenkin modernimman tunnelman taloon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, munkin mielestä tämä uusi on paljon modernimpi!

      Poista
  5. On varmasti hyvä vaihtaa katto ennen kuin vanha alkaa vuotamaan. Meilläkin on pian edessä niin kotitalon kuin mökinkin kattoremontit täällä Oulussa. Kivan tyylikkäät muuten nuo tuollaiset mustat laudoitukset!

    VastaaPoista
  6. Näyttää hyvältä. Meillä pitäisi myös kattoremontti tehdä. Sitä ennen tottakai pyytää tarjouspyyntö kattoremonttiin, ehkäpä on hyvä vertailla. Kiitos jakamisesta. https://www.korteniemi.fi/kattojen-korjaus-ja-huolto

    VastaaPoista
    Vastaukset

    1. Ehdottomasti kannattaa kilpailuttaa ennen remppaan ryhtymistä. Tsemppiä!

      Poista