25.8.2018

Imetyksestä

Täysimetystä on nyt takana 4 kuukautta ja 5 päivää, ja sen kunniaksi ajattelin hieman kertoa meidän imetystaipaleesta. Olen siis kirjaimellisesti täysimettänyt, sillä Felix ei ole huolinut tuttipulloa, joten syötöt on jäänyt kokonaan minulle. Tosin voi olla että hän olisi huolinutkin, jos olisin ahkerammin kokeillut, mutta tuntui helpommalta vain imettää kun aina pumpata, lämmittää, pestä ja steriloida pulloja ja pumppua.

Felix nostettiin heti syntymän jälkeen rinnalle syömään ja hän heti tarrasi kiinni ja alkoi imeä oikeaoppisesti. Aina kun hoitajat tuli sairaalassa katsomaan niin hänellä oli oikeaoppinen imuote. Sain kaverilta vinkin, että muista heti alusta asti rasvata kunnolla, ettei tule haavoja tms, ja niin tein, ja se todella auttoi, tai mulle ei ainakaan tullut haavoja tai muutakaan. Enää ei onneksi tarvitse rasvailla.

Vasen rinta oli 3viikkoa kipeä ainakun Felix aloitti imemään, se oli todella kipeä ja se kipu oli aivan järkyttävää, mutta se onneksi loppui alun jälkeen. Osasin varautua siihen kipuun, joten puristin aina jotain tyynyä niin kauan kun sitä kipua kesti. Onneksi oikeassa rinnassa ei ollut kipuja, joten se auttoi jaksamaan tuon vasemman kipuilujen kanssa.

Felix 15 päivän ikäisenä

Felix on tosi kova syömään ja hän on kunnon tissiposki. 3,5kk kohdilla tuli muutamia rintaraivareita, mutta ei nekään kauaan kestänyt kerrallaan. Felix nukahtaa vielä aina tissille, haluaisin päästä tästä eroon, mutta suotakoon se hänelle vielä kun hän on kuitenkin vasta vähän päälle 4kk.

Missään en ole päässyt yksin käymään juurikin tämän imetyksen takia. Alussa kävin pari kertaa hammaslääkärissä, koska oli vain pakko. Kyllä Felix pärjää syömättä 2-3h, mutta en halua silti lähteä, jos hänellä kuitenkin tulee tissin kaipuu kun olen poissa.

Itse en pidä erityisesti imettämisestä, mutta olen todella iloinen, että se meillä onnistuu, eikä ongelmia ole tähän asti ollut. Onhan se helppoa, nopeaa ja Felix saa siitä onneksi paljon läheisyyttä ravinnon lisäksi. Tavoitteeni on täysimettää 6kk asti, mutta voi olla, että aloitetaan kiinteitä aiemmin, mikäli Felix osoittaa kiinnostusta ruokaa kohtaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti