21.8.2018

Felix 4kk

Kolmasosavuosi tuli täyteen Felixillä eilen, aika on mennyt todella nopeaa! Hänestä on tullut jo kunnon jötkäle, joka itseasiassa eilen kääntyi ensimmäistä kertaa mahalta selälleen. Felix ei kauaa makaa selällään, vaan kääntyy heti mahalleen vaikka ei niin aina viihdykkään. Felix viihtyy edelleen hyvin leikkimatolla, ihan vaan matolla ja sitterissä. Felix liikkuu jo sen verta, että on aina eri kohdassa kun katsoo hetken muualle. Hän tykkää edelleen katsoa televisiota ja katsella kun minä tai joku muu touhuaa jotain, ja tietysti itseään hän tykkää katsoa peilistä.


Felix oppi muutama viikko sitten kunnolla tarttumaan esineisiin ja näkee hieman vaivaa saadakseen haluamansa lelun. Hän tietysti vie kaiken käteen saamansa suoraan suuhun. Hän on myös alkanut tunnustelmaan ja rapsuttelemaan kaikkea mitä vaan voi. Nyt on huomattavasti vähentyny nyrkkien ja sormien syönti kun lelutkin löytävät suuhun. Varpaat hän on myös löytänyt ja niitä on kiva räpläillä, etenkin vaipan vaihdon yhteydessä.

Yöunet on hieman huonontuneet ja ollaan herätty useammin ja päiväunille ei maltettaisi nukahtaa. Veikkaan, että nyt on meneillään niin kutsuttu 4kk hulinat.. Päiväunien kestossa ei ole vieläkään tarkkaa rytmiä, mutta suunnilleen parin tunnin välein hän ottaa jonkun pituiset torkut.


Täysimetyksellä mennään edelleen, kiinteiden aloituksella ei kuulemma ole mikään kiire kun hän kasvaa niin hyvin rintamaidolla. Me aloitellaan makuannoksilla kiinteitä varmaankin joskus 5-6kk iässä sitten kun Felix osoittaa merkkejä siitä että hän on niille valmis. 4kk neuvola oli jo viime viikolla ja painoa hänellä oli silloin 7265g (6470g) ja pituutta 65cm (62,5cm). Hän jatkaa edelleen tasaista kasvuaan. Vaatteissa siirrymme tällä hetkellä kokoon 68.

Felix on suurimman osan ajasta edelleen iloinen ja hymyilevä tyyppi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti