26.12.2016

Karpaloinen kerroskakku

Tein meille joulun jälkiruuaksi karpaloista kerroskakkua ensimmäistä kertaa. Kakku noin päällisin puolin onnistui hyvin, mutta täyte jäi löysähköksi, olisi saanut olla hieman kauemmin uunissa. Maku oli kuitenkin hyvä, sopivan raikas ja jouluinen, muttei liikaa. 


Pohja
250g piparkakkutaikinaa

Täyte
400g turkkilaista jogurttia 
2 munaa
1dl sokeria
2tl vaniljasokeria
400g luumu-kaneli rahka 
½tl kardemummaa
200g pakastekarpaloita
1½rkl perunajauhoja


Pohja
1. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle
2. Kauli piparkakkutaikina levyksi ja asettele vuokaan reunoja myöden 

Täyte
1. Sekoita jogurtti, munat, sokeri ja vaniljasokeri yhteen, laita toiseen kulhoon 2½dl seosta talteen ja yhdistä loppuun rahka ja kardemumma
2. Sekoita jäiset karpalot ja 1rkl perunajauhoja ja ripottele loppu ½rkl perunajauhoa piparipohjan päälle
3. Kaada rahkaseos vuokaan, ripottele päälle karpalot ja kaada päälle jogurttiseos
4. Paista uunin alimmalla tasolla 175°C n. 1h 5min
5. Anna jäähtyä mieluiten seuraavaan päivään ja irroita vuoan reunat ja tarjoile


Jouluaaton kahvipöydässä oli myös itse tehtyjä pipareita (valmistaikinasta) ja jogurttikookospalloja. Joulupäivänä oli vielä lisäksi joulutorttuja. Ähky oli taattu! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti