25.12.2016

Joulupallokranssi

Tein äidilleni joululahjaksi joulupallokranssin, koska olen nähnyt niitä nyt aika paljon ja ne näyttävät todella kivoilta. Suunnitelma oli tehdä pelkistä hopea palloista, mutta ostin niitä aivan liian vähän ja kun menin hakemaan lisää ei niitä tietenkään ollut, joten otin samat pallot punaisena. Näin jälkikäteen olen ihan tyytyväinen että tuli otettua punaisiakin, olisi voinut olla aika pliisu ilman niitä. Tein siis ensimmäistä kertaa tälläisen ja aikaa kranssin tekoon meni 3h. Teen varmasti joskus toisenkin, mutta silloin olisi kiva olla myös näistä pienempiä palloja niin saisi rakoja/aukkoja peitettyä myös niillä.


Käytetyt tarvikkeet kranssiin:
- 30cm kranssipohja
- Kuumaliimapistooli ja liimaa (Mulla meni 5kpl liimapuikkoja)
- Joulupalloja (Käytin yhteensä 93 palloa)
- Helminauhaa (Meni noin 6m)

Lajittelin ensin pallot, jotta niitä on helpompi ottaa ja leikkasin narut pois sitä mukaan kun käytin, koska tiesin että niitä jää käyttämättä. Suojasin pöydän sanomalehdillä ja laitoin liimapistoolin lämpeämään. Solmin myös ohuesta, mutta kestävästä langasta kranssipohjaan kiinni nauhan, jolla saa ripustettua.


Ensin koitin suunnitella miten ja laitan pallot, mutta ei mikään tuntunut sopivalta, joten päätin vain aloittaa ja sitä mukaan vähän katsoa että tulee värejä symmetrisesti. Aloitin ulkoreunasta ja seuraavaksi laitoin sisäreunan. Näiden jälkeen seuraavan kerroksen pistin lähemmäksi ulkoreunaa ja sitten taas sisäreunaan ja sitten jäikin enää pääli kerroksen laitto.


Kun kaikki pallot oli liimattu, vaihdoin paikkaa, jossa sain liimapistoolin johdon kulkemaan vapaammin. Aloin täyttämään välejä ja koloja helminauhalla. Luulin että nauhan laitossa menisi kauemmin suhteessa palloihin, mutta eipä juuri.


Lopuksi ripustin kranssin testiksi naulakkoon, koska en löytänyt seinistä sopivaa naulaa. Tässä vaiheessa näkyi hyvin, jos oli joku helminauhan kohta jäänyt liimaamatta. Olen kyllä tyytyväinen tähän kranssiin, vaikka tätäkin kuvaa katsomalla erottaa koloja yms, mutta ei niitä äkkiseltään huomaa. Toivottavasti lahja on mieluinen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti