Olen joka isänpäiväksi tehnyt jonkun juustokakun ja täksi isänpäiväksi tein isän toiveesta baileys-juustokakun. Kakun tein omalla vanhalla ja tutulla reseptillä hieman muuttaen raaka-aineita ja mielestäni se onnistui hyvin. Olen aina ennen tehnyt kiilteen pilteistä ja niiden kanssa ei ole ollut niin tarkkaa onko täyte tasaisesti, koska piltti antaa anteeksi paljon. Täytettä tasoitellessani ei käynyt mielessä, että nythän kiille on paljon nestemäisempää, joten keskelle jäi enenmmän täytettä kuin reunoille, mikä kostautui tietty kiilteen laitossa. Eikä se nyt niin huonosti mennyt kuin aluksi pelkäsin, mutta en voinut koristella alkuperäisen suunnitelman mukaan, vaan oli pakko lisätä suklaarusinoita vähän peittämään kiilteen epätasaisuutta.
Pohja:
200g digestive-keksejä
75g voita
Täyte:
200g maustamatonta tuorejuustoa
4dl kuohukermaa
n. 0,5dl sokeria
4 liivatelehteä
1dl baileys-likööriä
Kiille:
1dl baileystä
2 liivatelehteä
Pohja:
1. Sulata voi ja murskaa keksit ja sekoita hyvin yhteen
1. Sulata voi ja murskaa keksit ja sekoita hyvin yhteen
2. Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle
Täyte:
1. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan 10min
2. Vatkaa kuohukerma kuohkeaksi, mausta kerma
3. Sekoita toisessa kulhossa tuorejuusto ja sokeri
4. Kuumenna baileys kiehuvaksi mikrossa, puristele liivatteet vedestä ja sulata kuumentamaasi baileyssiin ja kaada
liivateneste hiljalleen juustoseokseen koko ajan sekoittaen
5. Lisää kermavaahto juustoseokseen ja sekoita hyvin
6. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle, tasoita pinta ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4h.
Kiille:
1. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan 10min
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti