26.11.2016

Arpajoulukalenteri

Olen monena vuonna tehnyt vanhemmilleni itse joulukalenterit ja päädyin tänä vuonna tekemään heille yhteisen ja tein samanlaisen myös miehelleni. Halusin tehdä kalenterin mitä en ole ennen tehnyt ja päädyin tekemään kalenterin arvoista.

Mielessäni oli heti että teen joulukuusen mallisen ja ostin vain kaksi isoa vihreää kartonkia, mieleisest "luukut" ja arvat. Jouluaatto on ainoa päivä kun on isompi arpa, koska tuohon kuuseen ei olisi järkevästi mahtunut enempää niitä.


Oikean puoleinen on vanhemmilleni ja siinä on nro 24:ssä erinlainen "luukku", koska tykästyin noihin hopea/glitter hiutaleisiin kaupassa, mutta ne eivät olleetkaan käytännöllisiä tässä tapauksessa ja päädyin jättämään vaan tuohon yhteen. Tein tämän kalenterin siis ensin ja siksi päätin etten laita mieheni kalenteriin sellaista ollenkaan, koska on paremman näköinen kun kaikki on samanlaisia ja selkeitä.


Ensin piirsin himmeällä kartonkiin kuusen rajat ja leikkasin sen. Sitten sommittelin arvat kuuseen ja kiinnitin ne kaksipuolisella teipillä. Sitten kirjoitin numerot hiutaleisiin ja sommittelin niiden paikkoja hieman ja kiinnitin ne arpoihin kaksipuolisella teipillä. Työvaiheita ei montaa ole, joten on helppo ja nopea tehdä, ainakin tällä mun tyylillä.
Ensimmäiseen kalenteriin meni tietty vähän kauemmin kun piti miettiä miten sen kuusen tekisi ja miten sijoitella, mutta toinen meni jo todella sukkelaan, varsinkin kun tekee samanlaiset ;).


2 kommenttia:

  1. Aivan mieletön idea ja tyylikkään näköiset kalenterit! :) Mieheni kanssa ollaan alustavasti puhuttu joulusukasta joulukalenterina niin, että laittaisimme sinne toinen toisillemme joka toinen päivä jonkun pienen yllärin. Arpa olikin mielessäni yhdeksi "luukuksi" :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! :) Arvat on kyllä hyviä lahjoja melkein kenelle tahansa! Täytyykin laittaa muistiin tuo teidän kalenteri jo ensi vuotta ajatellen. :)

    VastaaPoista