30.12.2015

Glögijuustokakku

Jouluksi leivoin jälkiruuaksi glögijuustokakun, piti ensin tehdä sama kuin viimeksi eli valkosuklaa-mustikka, mutta halusin kuitenkin kokeilla miltä tämä maistuu! Sopii ainakin joulun makuihin paremmin kuin hyvin. Suosittelen kokeilmaan vaikka ensi jouluksi ellei enää halua palata joulun makuihin.




Pohja:
 150g pipareita
50g voita

Täyte:
4 liivatelehteä
2dl kuohukermaa
1tl piparkakkumaustetta
2rkl tummaa glögiä
400g (2prk) vaniljarahkaa 

Kiille:
3dl tummaa glögiä
3 liivatelehteä

1. Murskaa piparit ja sulata voi. Yhdistä keskenään ja taputtele irtopohjavuokaan
2. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen n. 10min ja vatkaa kerma vaahdoksi, mausta piparkakkumausteella
3. Kuumenna glögi kiehuvaksi ja sulata liivatteet siihen, sitten kaada seos rahkan joukkoon sekoittaen
4. Nostele kermavaahto rahkan joukkoon ja kaada täyte pohjan päälle. Tasoita pinta.
5. Peitä kakku kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4h, mielummin yön yli

6. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen
7. Kuumenna 1/2dl glögiä kiehuvaksi ja sulata liivatteet siihen
8. Lisää joukkoon loppu kylmä glögi ja kaada varovasti hyytyneen kakun päälle
9. Anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia.


Alkuperäisen ohjeen otin valion sivuilta, mutta muutin sitä heti siten, että en laittanut luumu-kaneli rahkaa täytteeseen ettei tule liian jouluinen maku ja se oli hyvä päätös, koska se olisi varmasti ollut liikaa. Myöskään kiille ei ollut täysin hyytynyt tunnissa ja mielestäni liivatetta oli hieman liian vähän (2½), joten muutin yllä olevaan ohjeeseen jo omat parannus ehdotukseni, jotta muistaisin ne mahdollisesti ensi kerralla tehtäessä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti