Suklaa ja voi menossa sulatukseen |
Kermavaahto, valkuaisvaahto ja sula suklaa |
Kaikki yhdisteltynä |
Valmis! |
6–8 annosta
200 g tummaa suklaata
50 g voita
2 kananmunaa
ripaus suolaa
1 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
50 g voita
2 kananmunaa
ripaus suolaa
1 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
1. Sulata suklaa ja voi.
2. Erottele kananmunan valkuaiset puhtaaseen kulhoon ja keltuaiset vaikka lasiin. Kun suklaasula on jäähtynyt kädenlämpöiseksi, vatkaa keltuaiset reippaasti seokseen. Lisää ripaus suolaa.
2. Erottele kananmunan valkuaiset puhtaaseen kulhoon ja keltuaiset vaikka lasiin. Kun suklaasula on jäähtynyt kädenlämpöiseksi, vatkaa keltuaiset reippaasti seokseen. Lisää ripaus suolaa.
3. Vatkaa valkuaiset
vaahdoksi. Lisää loppuvaiheessa sokeri. Vatkaa valkuaisvaahto paksuksi
ja kiiltäväksi. Vatkaa kerma toisessa kulhossa vaahdoksi.
4. Sekoita valkuais- ja kermavaahto suklaaseokseen nuolijalla laitoja myöten nostellen.
5.
Jaa mousse laseihin tai jälkiruokamaljoihin ja nosta jääkaappiin
jähmettymään vähintään 30 minuutiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti