3.9.2022

Päiväkotiin tutustuminen

Tiistaina alkoi Alexin päiväkotiin tutustuminen. Hän aloittaa samassa päiväkodissa missä Felix on ja aloittaa samasta ryhmästä mistä F aikanaan. Tiistaina mentiin yhdeksäksi ja leikittiin muun ryhmän kanssa, tai no ei Alex katsonut edes leluihin päin vaan hän meni ja tutki tilaa ja koitti tehdä kaikkea kiellettyä. Hän koitti kiipeillä pöydille, olisi pessyt käsiään kokoajan, koitti ottaa saippuapulloa, avata kaappeja, räpsyttää valoja.... Ja tietenkin kun ohjasin muualle niin hän osoitti äänekkäästi mieltään. Jossain vaiheessa siirryttiin nukkarin puolelle kun sinne tehtiin lapsille temppurata. Temppurata ei meidän herraa kiinnostanut vaan jälleen kaikki samat kielletyt jutut mitkä jo luettelin. Sitten siirryttiin ulos ja siellä tutkittiin pihaa ja mentiin paikasta toiseen. Lähdettiinkin jo kesken ulkoilun klo 10:10 kun meno oli aika vauhdikasta. 

Keskiviikkona mentiin taas yhdeksäksi ja vuorossa oli metsäretki. Mentiin koko ryhmä lähelle metsään ja katseltiin lähellä olevaa työmaata missä oli paljon työkoneita. Metsäretken jälkeen jäätiin vielä pihalle ja Felix tuli myös samaan aikaan ulkoilemaan ja hän koitti opettaa Alexille rajoja ja kertoa mitä saa ja ei saa tehdä. Vein Alexin sisälle ja hän sai jäädä ensimmäistä kertaa syömään. Ruokailuhetket on pyhitetty vain lapsille ja henkilökunnalle, joten lähdin reiluksi puoleksi tunniksi kotiin syömään pikaisen lounaan. Ruokailu oli mennyt hyvin ja sitten tultiin kotiin päiväunille. 
 

Torstaina mentiin taas yhdeksäksi ja melkein heti mentiin ulkoilemaan päiväkodin pihalle. Alex oli nyt huomattavasti rauhallisempi eikä vain karannut joka paikkaan. Hän viihtyi pitkään keinussa ja itse pystyin samalla tutustua yhteen hoitajista kun oli aikaa jutella samalla. Sitten kun loputkin ryhmäläiset tuli ulos niin me menimme vuorostamme sisälle ja meillä oli vuorossa eläimiin tutustumista ja lauluhetki. Sitten minä lähdin skanssiin ostoksille ja Alex jäi taas syömään lounaan ja päikkäreille! Laitoin yhden maissa viestin, että miten meni ruokailu ja nukahtiko päiväunille niin sain vastauksen ettei unet maittaneet ja he juuri poistuivat nukkarin puolelta. Päätin että haen pojat jo kotiin, että ehtii sitten kotona nukkua edes hetken. Kun laitoin Alexin omaan sänkyyn noin 13:30 hän nukahti saman tien. Mun piti hakea hänet alunperin vasta välipalan jälkeen, mutta ajattelin hakea aiemmin kun ei tosiaan nukahtanut.

Eilen mentiin taas yhdeksäksi ja nyt jätin hänet suoraan yksin ja poistuin samantien. Kävin ensin lidlissä ja rustassa ja sitten tulin kotiin leipomaan mustikkapiirakkaa ja siivoilemaan. Meillä oli myös ryhmän opettajan kanssa puhelimitse aloituskeskustelu. Hain pojat välipalan jälkeen noin 14:30. Alexilla oli päivä mennyt hyvin ja hän oli myös nukahtanut päiväunille kun vein hänelle unipussin niin se varmasti auttoi kun on tottunut siihen kotona. 
 
 
Summa summarum kaksi ekaa päivää oli aika häslinkiä, mutta kaksi viimeistä päivää oli mukavia ja rauhallisempia. Itse kannatan lyhyttä ja ytimekästä päiväkotiin tutustumista ja se on toiminut meillä molempien kohdalla hyvin. Jos kiinnostaa niin tästä pääsee lukemaan miten Felixin tutustuminen kolme vuotta sitten meni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti