25.5.2021

Vauva 2kk

Vauva täytti jo viime viikon torstaina kaksi kuukautta, viivyttelin tämän postauksen julkaisua sen takia koska neuvolalääkäri meillä oli vasta eilen niin saan neuvolan kuulumiset ja mitat laitettua tähän samaan postaukseen. Yleensä sanotaan, että aika menee nopeasti etenkin lasten kanssa, mutta tämä viimeinen kuukausi on mennyt omasta mielestä todella hitaasti ja tuntuu, että vauva olisi jo jotain 5kk eikä kaksi. Ja tämä ei ole siis huono juttu ollenkaan! 

Sanoin aiemmin, että tämä vauva olisi hiemana hankalampi kuin Felix vatsavaivojen takia, mutta en enää sanoisi niin. Sillä vauva viihtyy hyvin leikkimatolla, sitterissä ja lattialla. Hän herää päiväunilta ja yöunilta ilman itkua. Hänen ei liiemmin kuule itkevän (kop kop), enemmänkin jos alkaa nälkä kolkuttaa niin jalat alkavat käymään josta tajuaa, että hei nyt äkkiä maitoa bebelle! Tai sitten hän ähisee ja pitää sellaisa itkun tyyppisiä "kiljahduksia", myös öisin kun herää niin on enemmän härväämistä ja äänteitä kuin itkua. 

Vauva hymyilee meille kaikille ja etenkin hoitopöydän päällä olevalle hymynaamalle. Nyrkki on löytänyt tiensä suuhun ja hän jaksaa olla jo mahallaan hetken ja kannatella päätään hienosti. Mahallaan ollessaan myös kellahtaa helposti takaisin selälleen, koska pää painaa sen verran niin se avittaaa kääntymistä. 
 

Yöunille meillä nukahdetaan klo 19-21 välillä ja herätään 7-8 välillä. Päiväunille hän nukahtaa itsekseen joko ulos vaunuihin tai sisälle pinnasänkyyn. Päiväunia päivässä on pääasiassa 3-4 riippuen unien pituuksista, joskus myös viidennet tehotorkut. Öisin hän herää varmaan keskimäärin 3-4 kertaa, välillä harvemmin ja välillä taas tunnin välein. Hänelle kertyy edelleen ilmaa mahaan ja se tietty näkyy öisin, ei onneksi itkuna, mutta tiheämpänä heräilynä. Disflatyl auttaa onneksi edelleen ja koitimme olla välillä ilman, mutta heti huomasi ilmavaivojen pahentuvat, joten oli pakko jatkaa valmisteen käyttöä.  

Vauva kasvaa hyvin rintamaidolla ja painaa nyt 6550g (4278g) ja pituutta hänellä on 63,3cm (53cm) (suluissa syntymämitat). Vaatteissa käytämme kokoa 62 ja niistäkin osa on jäänyt jo pieneksi kun selän pituus jää liian lyhyeksi vaikka hihat olisikin viellä hyvän pituiset. Vaipoissa käytämme kokoa 3. 
 
Lääkärin tarkistuksella kaikki oli kunnossa ja itselläkään ei ollut mitään kysyttävää paitsi edelleen napa joka on koholla mietitytti vaikka kaksi neuvolatätiä on sen sanonut olevan normaalia. Hänellä on siis pieni napatyrä. Lääkäri sanoi sen olevan todella yleistä vauvoilla ja saattaa häipyä itsestään tai voi myös jäädä pieni napatyrä ainiaaksi, mutta näille pienille ei kuulemma tehdä mitään kun on vain kosmeettinen haitta. Toki jos se kasvaa tai tulee kipeäksi niin sitten operoidaan. Vauva antaa siis napaansa koskea eikä ole kosketuksesta moksiskaan.

2 kommenttia: