6.7.2020

Loman aloitus

Tänään on virallisesti ensimmäinen kesälomapäivä, mutta lomani alkoi jo viime viikon torstaina, koska sain perjantaille pekkasen. Felix olisi joutunut viime viikolla kolmena päivänä vieraaseen päiväkotiin, lähes vieraiden hoitajien ja lapsien kanssa, joten saatiin sumplittua Felixille vapaaksi jo viime viikolta nuo kolme päivää. Joni oli hänen kanssaan keskiviikon, mun vanhemmat torstain ja minä sitten perjantain. Säätieto ei näillä näkymin näytä kauhean hyvää säätä meidän lomaksi, mutta voin rehellisesti sanoa, että mua ei haittaa yhtään! Mielummin epävakaa ja sateinen keli kun se paahtava kuumuus!

Loma alkoi lauantaina hautajaisilla kun mun mummu eli isäni äiti saatettiin viimeiselle matkalle Urjalassa. Mielestäni tilaisuus oli kaunis ja koskettava, itku oli herkässä. Ajauduin kirkossa ajattelemaan kaiken näköistä, jonka takia itkin vielä enemmän, ajattelin mm. miten vanhempi voi ikinä selvitä siitä, jos joutuu hautaamaan oman lapsensa? Tiedän, ettei tuollaisia pitäisi miettiä, mutta en voinut ajatuksille mitään. Olo helpottui kun lähdettiin kävelemään haudalle kun juuri silloin satoi kaatamalla ja piti sateenvarjon lisäksi kantaa painavaa kukka-asetelmaa. Kirkonmenojen jälkeen oli lähellä pieni tilaisuus, siellä oli hyvää ruokaa ja äärettömän hyvää mansikkakermakakkua! Tilaisuus oli kiva ja oli kiva myös nähdä pitkästä aikaa serkkuja ja heidän puolisoita ja lapsia. Felix jäi Jonin kanssa kotiin käytännön syistä ja hyvä niin ettei tarvinnut stressata ja miettiä hänen syömisiä ja päikkäreitä kun hautajaiset olisi mennyt niiden kanssa aivan päällekkäin. Ja tietysti kotiin tulimme Urjalan makeistukun kautta!


Sunnuntaina päästiin vähän iloisempaan lomatunnelmaan kun ehdotin, että menisimme Kuralan Kylämäkeen kun näytti ettei ainakaan aamupäivällä sada. Tämä kävi Jonille, joten lähdimme hyvissä ajoin sinne vaikka paikka itsessään aukesi vasta klo 10, mutta alueella saa liikkua mihin aikaan vaan ja eläimet ovat ulkona. Näimme läheltä lampaita, kanoja ja kukon, sekä kauempaa lehmiä. Felix jaksoi hienosti kävellä ja katsella. Pysähdyimme myös kauniille korkeammalle paikalle syömään eväitä. Paikka on ihan kiva, mutta ei niin ihmeellinen, että sinne kauempaa viitsisin lähteä. Me kun asutaan lähellä niin tuo on ok ja vähän erinlaista puuhaa kuitenkin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti