POHJA
150g Annas piparkakkuja
75g voita
TÄYTE
2 liivatelehteä
1rkl vettä
50g piparkakkuja
2dl kuohukermaa
200g Arlan piparkakkurahkaa
KORISTEEKSI
Piparkakkuja
Pirkan kinuskikastiketta
Pallopipari suklaita
Pallopipari suklaita
1. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Murskaa piparit ja sulata voi. Sekoita sula rasva piparimurskan joukkoon ja painele seos irtopohjavuokaan. Nosta jääkaappiin.
2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
3. Vaahdota kerma, notkista piparirahkoja hieman astiassa ja murskaa piparit.
4. Kuumenna 1rkl vettä mikrossa kiehuvaksi ja sekoita joukkoon hyvin puristellut liivatteet. Lisää seos ohuena nauhana rahkojen joukkoon samalla hyvin sekoittaen. Sekoita lopuksi joukkoon kermavaahto sekä murskatut piparit.
5. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Anna kakun hyytyä jääkaapissa yön yli tai vähintään 4h.
6. Kun kakku on hyytynyt laita se tarjoiluastiaan. Kaada kinuskikastiketta reunoille niin, että sitä valuu reunoja pitkin ja koristele esim. piparimurskalla ja piparipalloilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti