Jauhelihapiirakan pohjan tein itse ja täytteeksi tuli jauhelihaa, sieniä, sipulia, valkosipulia, herne-maissi-porkkanaa, mozarella juustoraastetta ja päälle kermaviili-munaseos.
Pohja:
200g mariannekeksejä
75g voita
Täyte:
200g vanilja tuorejuustoa
145g valkosuklaata
4dl kermavaahtoa
0,5dl sokeria
4 liivatetta
tilkka vettä
mariannerouhetta
1. Sulata voi ja murskaa keksit. Sekoita keskenään
2. Painele keksiseos irtovuoan pohjalle
3. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan, 10min
4. Vatkaa kerma vaahdoksi
5. Yhdistä toisessa kulhossa tuorejuusto ja sokeri
6. Sulata suklaa mikrossa ja yhdistä juustoseokseen
7. Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi mikrossa, puristele liivatteet
liotusvedestään ja sulata kuumentamaasi vesi tilkkaan ja kaada
liivateneste hiljalleen juustoseokseen koko ajan sekoittaen
8. Lisää kermavaahto juustoseokseen ja sekoita hyvin
9. Sekoita joukkoon halutessasi mariannerouhetta tai mariannekeksin paloja
9. Sekoita joukkoon halutessasi mariannerouhetta tai mariannekeksin paloja
10. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta, anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4h.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti