5.1.2022

Jasmiina Hoo 7-vuotta - vuosikatsaus

Tuntuu oudolta, että olen kirjoitellut tänne jo seitsemän vuoden ajan säännöllisesti joka kuukausi! Tämä aika ja viime vuosi on mennyt hurjan nopeasti ja paljon kaikkea ihanaa on tapahtunut vaikka pandemia edelleen jyllää. Kuluneen vuoden ja blogisynttärin kunniaksi tehdään taas vuosikatsaus viime vuoteen. Käyn vuoden tapahtumineen läpi kuukausi kuukaudelta, ja löydätte myös kursivoituina tekstistä postaukset mainittuihin tapahtumiin liittyen, mikäli haluatte vielä käydä lukemassa.

Sivun katseluja on koko historiassa tällä hetkellä 136 326.

Vuonna 2021 julkaisin yhteensä 64 postausta. Eniten postauksia julkaisin helmi- ja joulukuussa ja vähiten lokakuussa. Syksyllä oltiin kaikki paljon kipeänä, joten en jaksanut niin paljoa kirjoitella eikä kyllä oikein ollut mitään mistä olisin kirjoittanutkaan.

Top 3 katsotuimmat postaukseni koko seitsemältä vuodelta on:

1. HÄÄT: Hääohjelma
2. Synnytyskertomus (Felixin)
3. Joulupallokranssi

Top 3 katsotuimmat postaukseni vuodelta 2021 on:

1. Kuopuksen synnytyskertomus
 
 
TAMMIKUU
 

Uusivuosi ja tammikuu alkoi neuvolakäynnillä. Esittelin meidän päivittynyttä olohuonetta ja olohuone on nyt sykyllä saanut lisää uutta ilmettä. Tammikuussa oli ajankohtaisena otetaanko äitiyspakkaus vai ei ja olin viettämässä leffailtaa mun vanhempien luona. Hankittiin vauvaa varten kaikki puuttuva ja jaoin ajatuksia meidän hankinnoista.
 
HELMIKUU
 

Helmikuun alussa alkoi odotettu äitiysloma mikä oli hyvä juttu, koska alkoi olla jo niin paljon liitoskipuja ja kaikkia muita kolotuksia. Loman kunniaksi innostuin leipomaan suklaa- ja mustikkamuffinsseja mitkä kuuluvat edelleen lemppareihin. Tammikuun lopulla Felix vaihtoi huonetta ja siirtyi isojen poikien sänkyyn mistä kerroin tarkemmin helmikuun puolella. Fiksattiin taas tv-tasoa ja tein ystävän avustuksella kukkakranssin. Helmikuuhun mahtui myös neuvolalääkäri ja ns. parempien mahakuvien ottoa.
 
MAALISKUU
 

Felix oli melkein koko maaliskuun (ja helmikuun lopun) kotona vuotavan nenän vuoksi ja minä olin aika huonossa kunnossa kipujeni kanssa, joten mun vanhemmat auttoi todella paljon Felixin kanssa. Tämän vuoksi kirjoitin vain "pakolliset" neuvolakuulumiset (x4) ja esittelin Felixin uuden huoneen. Vihdoin 20.3. meidän "Simo" päätti syntyä viikolla 41+2. Päästiin alle vuorokauden kuluttua synnytyksestä jo kotiin ja veljekset pääsi tapaamaan toisensa. Kirjoitin nopeasti synnytyskertomuksen etten unohtaisi mitään ja käytiin viikon iässä newborn kuvauksissa.
 
HUHTIKUU
 

Huhtikuussa oltiin syvästi vauvakuplassa ja tutustuttiin meidän perheen uuteen tyyppiin. Vertailin raskauksia ja kerroin kuukauden ikäisen vauvan kuulumisia. Huhtikuussa Felix täytti 3 ja kirjoitin hänelle kirjeen. Felix ei tänäkään vuonna saanut perinteisiä syntymäpäiviä rajoitusten vuoksi ja oltiin muutenkin tarkempia vauvan vuoksi, mutta juhlittiin kuitenkin perheen kesken ja ulkona.
 
TOUKOKUU
 

Toukokuussa Joni oli pitkään sairaslomalla käden leikkauksen takia ja Felixin tunnit päiväkodissa vähennettiin max 110h/kk. Alkukuusta piha asfaltoitiin ja olen edelleen niin tyytyväinen! Sain viettää myös ensimmäistä äitienpäivää kahden lapsen äitinä. Kovasti suunniteltiin myös ristiäisiä mitkä tuotti pään vaivaa rajoitusten takia. 
 
KESÄKUU
 

Ristiäiset oli viimein 5.6. kerroin miten päädyimme Alexin nimeen ja vietimme neljättä hääpäiväämme käymällä ravintolassa syömässä koko perhe. Juhannuksena mentiin taas mun vanhempien mökille Vampulaan päiväksi. Kesäkuussa Felix oli taas paljon kotona flunssan takia ja Joni oli kesälomalla.
 
HEINÄKUU
 

Felix oli heinäkuun lomalla päiväkodista ja koitimme tehdä kaikkea kivaa, mutta sitä rajoitti hieman paahtava helle ja pieni vauva. Joni teki Felixin kanssa reissuja mm. eläinpuistoon ym niin ei ollut ihan tylsä kesäloma ja mun kavereita lapsineen kävi meidän kanssa leikkimässä.
 
ELOKUU
 
 
Viimein elokuussa tilailin tauluja ja sivupöydän olohuoneeseen. Olin pitkittänyt näiden hankitaa luvattoman kauan, koska en tiennyt tarkalleen mitä haluan. Onneksi tilasin, koska olen edelleen kaikkiin tyytyväinen. Elokuussa oli edelleen helle, onneksi laitettiin pihalle pieni kahluuallas Felixiä varten.
 
SYYSKUU
 

Kesällä Joni teki paljon meidän pihalla töitä ja esittelin mitä kaikkea oli tehty. Alex täytti jo puolivuotta! Halusin järjestää hänelle myös pienimuotoiset puolivuotissynttärit ja yhdistin siihen myös poikien nimpparit, koska ne on viikon erolla toisistaan. Normaalisti ei juhlita nimipäiviä tai puolikkaita synttäreitä, mutta ensimmäinen puolivuotta on eri asia ja nimpparit nyt vaan oli sattumalta niin lähekkäin.
 
LOKAKUU
 
 
Lokakuussa alkoi meidän jäätävä sairastelukierre! Ei ole vielä aika kullanut muistoja. Lokakuussa ei siis oikein tapahtunut mitään, koska kokoajan joku oli kipeänä, joten kipeimmän mukaan mentiin eli oltiin kotona. 
 
MARRASKUU
 
 
Marraskuussa uusittiin meidän lämmitysjärjestelmä. Siirryttiin öljylämmityksestä vesi-ilmalämpöpumppuun. Pohdin poikien sisarussuhdetta ja vietimme isänpäivää meillä kaikkien isien/pappojen kanssa. Alex sai toisen ab-kuurinsa korvatulehdukseen ja aloimme laittamaan loppukuusta joulujuttuja esille. 
 
JOULUKUU
 

Joulukuussa jouluaatton asti oltiin kaikki terveitä. Felixin päiväkodissa ei koronan takia voida järjestää joulujuhlaa johon vanhemmat pääsisi, mutta onneksi he tekivät esityksen videon muodossa mikä lähetettiin vanhemmille. Se oli ihana. Päiväkodissa heillä oli myös kiva ikkunakalenteri, eli joka päivä avattiin yhden ikkunan kaihtimet ja sieltä paljastui ryhmien tekemiä koristeita. Felix etsi ja esitteli näitä aina innoissaan. Joulukuu meni nopeasti jouluisia juttuja tehdessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti