5.1.2023

Jasmiina Hoo 8-vuotta - vuosikatsaus

Taas on aika pistää pakettiin yksi vuosi. Kuluneen vuoden ja blogisynttärin kunniaksi tehdään taas vuosikatsaus viime vuoteen. Käyn vuoden tapahtumineen läpi kuukausi kuukaudelta ja löydätte myös kursivoituina tekstistä postaukset mainittuihin tapahtumiin liittyen, mikäli haluatte vielä käydä lukemassa.

Sivun katseluja on koko historiassa tällä hetkellä 160 178.

Vuonna 2022 julkaisin yhteensä vain 54 postausta. Eniten postauksia julkaisin huhtikuussa ja vähiten helmi-, loka- ja marraskuussa. Tuntuu että koko vuosi ollaan oltu paljon kipeinä, joten en ole jaksanut niin paljoa kirjoitella tai ei nuo sairastelut tietenkään ainoana syynä ole ollut. Motivaatio kirjoittamiseen on ollut pitkään hukassa ja aina ajattelen että kirjoitan tästä ja tuosta, mutta sitten huomaan ajan kuluvan enkä ole kirjoittanut.

Top 3 katsotuimmat postaukseni koko kahdeksalta vuodelta on:

1. HÄÄT: Hääohjelma
3. Joulupallokranssi

Top 3 katsotuimmat postaukseni vuodelta 2022 on:

1. Rieskakakku
 
TAMMIKUU 
 

Tammikuussa kirjoitin äitiyden aakkoset, jos nyt kirjoittaisin uudelleen niin aika samoja juttuja tulisi laitettua. Felixin kahden viikon suunniteltu joululoma venyi lopulta kahden kuukauden pituiseksi, koska päiväkodista tuli joka päivä ilmoitus uudesta taudista tai tartunnasta niin en vain voinut viedä Felixiä sinne. Meillä meni hyvin kolmestaan lomaillessa pari kuukautta. Kuun lopulla tehtiin myös päätös, että pudotettiin Felixin hoitotunnit minimiin helmikuun alusta, 140h/kk -> 80h/kk mikä osoittautui hyväksi ratkaisuksi.
 
HELMIKUU
 

Osallistuin instassa haasteeseen jossa piti kertoa 8 faktaa minusta ja jaoin vastaukset myös tänne. Kerroin treenihaasteesta johon osallistuin vuoden alussa. Haasteen loputtua jatkoin kotitireenien tekoa 3x viikossa aina syyskuuhuun asti kun palasin töihin. Treenasin aina Alexin päikkärien aikana ja arvelinkin etukäteen, että kotitreenit tulee jäämään kun palaan töihin.
 
MAALISKUU 
 

Maaliskuussa Felix palasi parin kuukauden loman jälkeen päiväkotiin ja nappasi sieltä heti itselleen flunssan. Meidän rakas Alex täytti vuoden ja kirjoitin hänelle sen kunniaksi kirjeen. Pidettiin synttärijuhlat ja käytiin 1v kuvauksissa. Kerroin myös yksi vuotiaan kuulumiset. Päästiin viimeinen päivä vihdoin myös neuvolaan kun meidän aikaa jouduttiin siirtämään kolme kertaa sairastapauksien vuoksi.
 
HUHTIKUU 
 

Alku kuusta uudistin haasteen myötä mistä on pienet pojat tehty -runon ja käytiin Alexin kanssa skanssissa shoppailemassa. Kerroin pääsiäisen kuulumisia mikä meni aika perus meiningeissä kun pojat oli taas lievässä flunssassa. Saatiin ainakin pihaa laitettua kesäkuntoon ja päästiin onneksi lettukesteille mun vanhempien luokse. Pääsiäiseksi leivoin ensimmäistä kertaa söpöjä pääsiäismuna juustokakkuja. Huhtikuussa Felix täytti 4-vuotta ja synttäreitä juhlittiin tänä vuonna Ryhmä Hau teemalla. Felixin syntymäpäivänä sain Alexin kummitädiltä viestin jossa he pyysivät minua heidän häiden hääsuunnittelijaksi ensi kesän häihin ja suostuin heti sen enempää miettimättä! Huhtikuussa käytiin myös tivolissa huvittelemassa.
 
TOUKOKUU 
 

Jaoin rieskakun ohjeen mitä tein ensimmäistä kertaa Felixin synttäreille ja äitienpäiväksi tein ensimmäistä kertaa dumle-juustokakun. Äitienpäivää vietettiin mun vanhempien luona ja Felix tuli iltapäivästä ihan yhtäkkiä kipeäksi. Sitten oltiinkin pari viikkoa kipeinä ja meillä jylläsi kolme tautia samaan aikaan! Oli perus flunssaa, kuumetta ja oksennustautia.. Joni teki yhden yön työreissun juuri pahimpaan sairastelun aikaan.
 
KESÄKUU 
 

Menin ensimmäistä kertaa Saaristo Openiin ammattikoulu kaverin kanssa. Illan aikana multa katosi ääni ja se olikin poissa melkein kaksi viikkoa! En ollut muuten kipeä muuta kuin ääni pois ja pientä yskää. Kesäkuussa tehtiin paljon kaikkea kivaa, vietettiin mm. viidettä hääpäivää, käytiin Felixin ja mun isän kanssa laivalla piknik-risteilyllä ja vierailtiin kuralan kylämäessä. Yleensä ollaan menty juhannuksena mun vanhempien mökille, mutta tänä vuonna vietettiin juhannus kotona. Käytiin rannalla, syötiin lettuja, grillattiin uudella grillillä ja kyläiltiin sukulaisten luona.
 
HEINÄKUU
 

Mun nimipäivää vietettiin mun vanhempien mökillä. Felix pääsi ensimmäistä kertaa elokuviin katsomaan bamsea ja vietettiin yksi kiva päivä zoolandiassa. Tehtiin myös reissu mun vanhempien ja Felixin kanssa Satakuntaan sukulaisia moikkaamaan. Päivittelin vauhdikkaan taaperon kuulumisia ja päivittelin kesän puuhia tarkemmin yhteen postaukseen. Heinäkuun viimeisenä viikonloppuna menin yksikseni yöksi vanhempieniluokse heidän ollessa mökillä ja että teki hyvää olla yksin.
 
ELOKUU 
 

Haettiin Alexille päiväkotipaikkaa 1.8. alkavaksi, mutta lykättiin aloitusta syyskuun alkuun. Elokuussa asennettiin kauan puhutut aurinkopaneelit. Päivittelin fiiliksiä kun hoitovapaa läheni loppuaan. Ehdittiin vielä elokuussa mm. käydä tivoli seiterässä, turun linnassa, sirkus finlandiassa sekä Felix ja Joni teki reissun Kanniston kotieläintilalle. Tein myös muutaman reissun yksikseni kun menin ystävän luokse Hinnerjoelle, kävin lähiruokatreffeillä ja kävin ostoksilla myllyssä pitkän kaavan mukaan. Ainiin ja saatiin palju vihdoin käyttökuntoon! Päästiin Felixin kanssa ensimmäistä kertaa paljuilemaan 27.8. Tehtiin kyllä kesä-elokuussa niin paljon kaikkea kivaa, kesä oli ihana kaikin puolin. Elokuun lopulla 30.8. alkoi Alexin kanssa päiväkotiin tutustuminen.
 
SYYSKUU 
 

Päiväkotiin tutustuminen jatkui syyskuun alussa. 1.9. Alex jäi ensimmäisen kerran yksin päiväkotiin muutamaksi tunniksi ja seuraavana päivänä oli vielä pidempään yksikseen. Viikonloppuna ennen töiden alkua juhlittiin kootusti poikien nimppareita, mun synttäreitä ja töihin paluuta sekä Alexin päiväkodin aloitusta. Mulla oli ensimmäinen työpäivä 5.9. ja ehdin olla töissä huimat kaksi päivää kunnes sain pojilta jäätävän flunssan. Muuten töihin paluu sujui hyvin ja aika nopeasti taas tottui uudenlaiseen arkeen. Syyskuussa käytiin hääliikkeissä sovittamassa morsiamelle hääpukuja ja hänelle löytyi aivan upea puku!
 
LOKAKUU 
 

Alex loukkasi itsensä päiväkodissa sen verran pahasti, että haava piti käydä lääkärissä liimaamassa kiinni. Lokakuuhun mahtui paljon kivoja juttuja kuten työpaikan piknik-risteily ja meidän tiimin kesken käytiin yhtenä iltana syömässä ja drinkeillä. Pidettiin hääpalaveri ja saatiin hääkutsut tehtyä ja tilattua.
 
MARRASKUU 
 

Marraskuun alussa menin mun veljen kanssa 50 Centin keikalle logomoon. Oli kyllä hyvä keikka ja todella nostalgiset fiilikset tuli. Isänpäivä meni tällä kertaa ihan vain kotona perheen kesken eikä nähty isovanhempia kuten yleensä, koska kaikki olimme tavalla tai toisella kipeitä/toipilaita. Joni pääsi pitkästä aikaa päiväkotiin isänpäiväaamiaiselle mikä oli pari vuotta tauolla koronan takia. Marraskuussa vietettiin työpaikan pikkujouluja ja myös korona saavutti minut ja Jonin tiedettävästi ensimmäistä kertaa. Siitä selvittiin loppuen lopuksi melko vähällä, mutta mulle jäi pitkäksi aikaa paha yskä.
 
JOULUKUU 


Joulukuussa edelleen oltiin paljon kipeinä, mutta onneksi silloin oltiin hetki terveinä kun mun serkku tuli Rovanimieltä kylään pariksi yöksi. Pidin hänen vierailun takia myös pekkasen, jotta saatiin kunnolla vietettyä aikaa. Viikkoa ennen joulua käytiin Felixin kanssa ensimmäistä kertaa luistelemassa ja Alexin kummit kävi meillä kylässä. Joulua vietettiin mun vanhempien luona ja Jonin isä tuli myös aattona iltapäivästä meidän kanssa. Alex tuli tapaninpäivänä kipeäksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti