24.7.2023

Kolmas lomaviikko

Maanantaina 17.7. alkoi kolmas lomaviikko alkoi poikien kanssa kolmestaan kun Joni palasi töihin. Mietittiin aamuapalapöydässä mitä tehtäisiin ja muistin, että sain juuri Leos leikkimaahan -50% alennuskupongin ja päätettiin lähteä sinne leikkimään. Siellä hurahti helposti muutama tunti ja kaikki oltiin ihan hiestä märkiä. Ajattelin, että Alexilla tulee uni samantien kun kotiin päästään, mutta ei nukkunut ollenkaan päiväunia. 
Iltapäivällä tapahtui todellinen ihme kun Alex uskaltautui ensimmäisen kerran tänä kesänä sähköauton kyyiin! Hän viime kesänä ajeli sillä paljon, mutta tänä kesänä ei jostain syystä ole uskaltanut kyytiin, vaan hän on juossut karkuun heti kun se on ajettu tallista ulos tai käynnistetty. Nyt kun rohkeni pitkästä aikaa kyytiin niin hän ei muuta tekisikään.
 

Tiistaina 18.7. mentiin aamupäiväksi naapuriin Jonin tädille kylään. Ulkoiltiin ja leikittiin sisällä. Iltapäivällä meille tuli kylään pitkästä aikaa mun kaveri/kummityttö Jase. Tänään piti myös jatkua futis treenit kahden viikon tauon jälkeen, mutta treenit peruttiin viime hetkenä kun alkoi kunnon rankkasade.

Keskiviikkona 19.7. vein aamulla pojat mun vanhempien luokse, koska mulla oli kulmien värjäys ja muotoilu jo klo 7.45.. Vaikka ollaankin aamuvirkkuja niin kieltämättä tuo oli hieman liian aikainen aika, mutta muuta ei ollut saatavilla tuolle viikolle. Kulmien laiton jälkeen hain Felixin ja mentiin uimaan Kupittaan maauimalaan ja Alex jäi isovanhempien luokse. Uimasta kun tultiin syötiin heillä vielä lounasta. Lähdettiin sitten Alexin kanssa kotiin ja Felix sai jäädä viettämään päivää isovanhempien kanssa. Hain hänet illemmalla kun Joni oli tullut töistä. 


Torstaina 20.7. aamupäivällä ulkoiltiin vain lähipuistoissa ja käytiin Jonin tädillä taas kylässä. Hän antoi samalla ohjeita kasvihuoneen hoitoa varten kun lupauduin ensi viikon kastella istutuksia vuorotellen hänen poikansa kanssa. 
Iltapäivällä Jonin äiti tuli käymään pikaisesti kun haki terassin tekoa varten työkaluja lainaksi. Illalla Joni silitti mun mekon viikonlopun häitä varten ja sen jälkeen lähdin Marjutin ja Ronin luokse laittamaan hääjuttuja niin valmiiksi kun voitiin eli tehtiin vessakorit valmiiksi ja tehtiin testikattaus yms, että päästään perjantaina sitten heti tositoimiin ettei siellä tarvitse sitten ihmetellä miten kaikki laitetaan.


Perjantaina 21.7. mentiin aamupäivällä muumipuistoon ja oltiin siellä ensimmäisiä, joten saatiin pitkään leikkiä rauhassa keskenämme. Pojat leikki kyllä taas todella nätisti ja rauhassa muumitalossa. Alex tykkäsi muumitalon liukumäestä ja Felix leikki muumitalon molemmissa kerroksissa todella upeita mielikuvitusleikkejä. Minä olin muumitalon ulkopuolella vartija ja soitin apuja milloin mistäkin tarvitsi. Puistoilun jälkeen haettiin kaupasta herkuksi sipsipussi. 
Alexin päikkärien aikana mun vanhemmat tuli meille vahtimaan poikia kun itse lähdin hääparin ja bestmanin kanssa koristelemaan juhlapaikkaa. Juhlapaikkaa sai koristella viiteen asti ja meni kyllä niin täpärälle, että saatiin neljästään kaikki laitettua, eikä yhtään laiskoteltu missään vaiheessa.
 


Lauantaina 22.7. oli tosiaan ystäväni häät eli mulla meni koko päivä niiden parissa, mutta kerron häistä erikseen omassa postauksessa lisää. Häiden jälkeen menin yöksi Jonin tädille, jotta saisin nukkua aamulla rauhassa pidempään. Joni jäi poikien kanssa kotiin ja heillä oli mennyt oikein mukavasti. 

Sunnuntaina 23.7. heräsin tietysti jo siinä kuuden maissa vaikka olisin saanut nukkua aivan rauhassa, mutta uni ei vain tullut enää. Herätään poikien kanssa yleensä siinä seiskan maissa eli nyt heräsin aiemmin kun tavallisesti vaikka pääsin nukkumaankin vasta joskus kolmen aikaa yöllä eli en kauaa ehtinyt nukkumaan. Lepäilin siinä kyllä pari tuntia ja tulin kotiin yhdeksän maissa. Koitin kotonakin vielä torkkua, koska tiesin, että tuore aviopari tulee hakemaan minut 11.30 siivoamaan juhlapaikkaa. Sain hyvin kyllä levättyä ja olin ihan pirteä ja jaksoin hyvin siivota. Siivous sujui jouhevasti viideltä hengeltä. Iltapäivällä menin Felixin kanssa pienen pyörälenkin ja Joni ajelutti Alexia sähköautolla. Käytiin samalla hakemassa Jonin tädin postit ja kastelamassa kasvihuone kun en silloin aamulla jaksanut. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti