6.7.2019

Imetyksen lopetus

Olen unohtanut kokonaan tulla kertomaan kuinka meidän imetyksen lopetus meni Felixin ollessa 1vuoden ja päivän ikäinen. Parempi myöhään kun ei milloinkaan. Imetyksen lopetuksesta on nyt aikaa 2,5kk. No mutta, lopetus meni hyvin. Meille oli vakiintunut 5 imetystä päivään, yöimetykset loppui jo silloin tammikuussa Felixin ollessa 9kk, josta kerroin täällä.

Koska meillä oli vakiot viisi imetystä päivässä, niin päätin lähteä purkamaan imetystä vähentämällä joka viikon maanantaina aina yhden kerran pois. Laitoin mielessäni imetykset tärkeysjärjestykseen ja lopetin ensimmäisenä sen vähiten "tärkeän" ja viimeisenä sen omasta mielestäni tärkeimmän kerran. Ajoitin imetyksen alasajon niin, että imetin viimeisen kerran sunnuntaina Felixin syntymäpäivien jälkeen, koska mulla oli alusta asti vuoden tavoite imetykselle.

Lopetus kesti yhteensä siis 5 viikkoa, joka oli todella hyvä ja lempeä lopetus Felixille kuin maidon vähenemisenkin kannalta. Kun lopetin kokonaan maitoa ei kertynyt enää niin, että olisin joutunut pumppaan tai lypsämään pahimpia pois tai kärsimään rintatulehduksesta pakkautuneen maidon takia. Onneksi. Felix ei myöskään reagoinut lopetukeen mitenkään tai vinkunut maitoa jälkeenpäin.

Tämä oli kyllä hyvä ikä lopettaa, ja onneksi lopetus meni kaikin puolin loistavasti. Ja oli ihanaa vuoden jälkeen saada laittaa normaalit rintsikat päälle ja pukea mitä vaan ilman, että piti miettiä "pystyykö tässä paidassa imettämään"!

Felix 15 päivän ikäisenä ruokailemassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti