28.12.2023

Biscoff-pipari trifle

Joulun jälkkäriksi valikoitui helppo ja nopea biscoff-pipari trifle. Aikaa tekemiseen meni noin puolituntia, eikä tarvita uunia tai mitään liivatteita. Tämä on myöskin helppo kuljettaa, koska kootaan suoraan kulhoon!

AINEKSET
4dl kuohukermaa
1,5rkl tomusokeria
1prk appelsiinirahkaa
1 appelsiinin kuori raastettuna
½prk biscoff-keksilevitettä
150g mascarponejuustoa 
1 tiikerikakku (kaupan valmis 350g)
1dl pipareita
Kinuskikastiketta

1. Lisää kuohukerman joukkoon tomusokeri ja vaahdota. 
2. Jaa kermavaahto puoliksi kahteen kulhoon ja toiseen puolikkaaseen lisää appelsiinirahka ja raasta joukkoon appelsiiniin kuorta.
3. Toiseen puolikkaaseen kermaa lisää biscoff-keksilevitettä, jota kannattaa lämmittää mikrossa ensin hiukan. Tähän joukkoon sekoitetaan vielä mascarponejuusto. 
4. Käytin kaupan valmista tiikerikakkua ja paloittelin sen pieneksi paloiksi. 

5. Kulhon täyttö aloitetaan laittamalla pohjalle puolet paloitellusta tiikerikakusta. Sitten biscoff kermavaahtolevitettä ja sen päälle piparimurua. Sitten appelsiinikermavaahtoa, jonka päälle kaadetaan kinuskikastiketta. Viimeinen kerros samalla tavalla eli tiikerikakku -> biscoff kermavaahto -> piparimurua -> appelsiinikermavaahto, jonka pursotin. Koristelin piparimuruilla ja piparkakuilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti