26.12.2023

Joulu 2023

Jouluaattoaamu alkoi osaltani riisipuuron teolla. Samalla avattiin viimeiset luukut joulukalentereista ja pojat väritti Taneli-tontun tuomia värityskuvia itsestään. Taneli kirjoitti myös kirjeen, jossa kertoi kuinka on viihtynyt meidän kanssa ja, että pukki hakee hänet matkan varrella takaisin Korvatunturille. Joni heräsi myös riisipuurolle ja tällä kertaa mantelin puuronsa sai Felix. Joni lähti heittämään mua ja poikia mun vanhempien luokse jo ysin maissa ja hän tuli vielä hetkeksi kotiin. Leikittiin siinä aamupäivällä ja sitten rauhoituttiin katsomaan joulurauhan julistus glögiä juoden. Pian sen jälkeen jo syötiinkin ja Joni tuli siksi myös paikalle. 
 

Ruuan jälkeen Jonin isä tuli kylään. Tilasin tällä kertaa ulkopuolisen joulupukin, koska tosiaan viime vuonna Felix alkoi epäilemään pukin olevan pappa.. Sovittiin joulupukin tulevan kolmelta, mutta tulikin hieman aiemmin mikä oli kiva yllätys. Lapset ei pahemmin ujostellut tai Alexia ei tainnut edes kovin kiinnostaa. Molemmat auttoivat lahjojen jaossa, A oli aika kovakourainen ja heitteli lahjoja reipasta tahia eteenpäin. F meni pukin viereen kuvaa varten ja A meni melkein lähelle asti. Pukin lähdettyä avattiin lahjat. Molemmat saivat mieleisiä ja tarpeellisia juttuja. 
 
 
Lahjojen availun jälkeen mentiin kahvipöytään. Minä tein jälkkäriksi biscoff-pipari triflen (jaan reseptin erikseen) ja mun äiti teki tiikerikakun, joulutorttuja "käärijä"marmeladilla, kahta eri pikkuleipää ja suolaisena oli jotain kinkkukiekkoja. Leikittiin vielä hetkin ja sitten lähdettiin kotiin, että ehditään ajoissa iltapuuhiin, koska Alex ei tosiaan aattona nukkunut päikkäreitä. Kun lapset oli nukkumassa niin katsoin telkkarista yksin kotona ja oleilin. 
 

Joulupäivän aamulla leikiittiin uusilla leluilla ja sitten katsottiin yhdessä The Grinch animaatio mikä oli todella hyvä ja Alexkin jaksoi aika hyvin keskittyä koko leffan ajan. Sitten syötiin lounaaksi ihan perus kotiruokaa eli muusia ja jauhelihakastiketta. Joni vei lounaan jälkeen Felixin jo mun vanhempien luokse, koska Joonas oli siellä myös ja hänellä oli pleikkari mukana niin F halusi pelata yhdessä Joonaksen kanssa. Me mentiin Alexin kanssa päikkäreille ja kun herättiin niin lähdettiin suoraan mun vanhempien luokse. Melkein heti sinne päästyä syötiin jouluruokia ja sitten leikittiin ja vielä kahviteltiin. Lähdettiin taas jo viiden jälkeen kotiin iltapuuhiin. 
 
 
Tänään Tapaninpäivänä aamulla ulkoiltiin ja sitten muovailtiin uudella muovailuvahasetillä. Kun Alex meni päikkäreille lähdin kinkunsulatusjumppaan ja kävin nopeasti pyörähtämässä prismassa. Alexin herättyä päikkäreiltä mentiin pikasesti mun vanhempien luokse kylään, koska Felix halusi hakea sinne jäädyn elastikorps venyvän leijonan minkä sai lahjaksi. Sitä muuten etsittiin kissojen ja koirien kanssa meiltä, autosta ja porukoilta ja lopulta se löytyi vanhempien luota lelulaatikosta.... Jonin isä tuli illalla vielä meille kylään. Kaikin puolin oli siis ihana ja rento joulu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti