22.12.2023

Rapeat pipari-suklaa palat

Tein tosiaan Jonin äidin synttäri/pikkujouluihin jälkkärin. Päädyttiin tekemään helpon reseptin vuoksi rapeita pipari-suklaa paloja. Edeltävänä perjantaina ja lauantaina aamupäivällä oli menoja, joten piti valita joku missä on helppo resepti ja tässä tosiaan oli. Tästä ohjeesta tulee aika paljon, että riitti töihin viemisiksi myös. 

 
POHJA
300g Fazer piparkakku suklaata
50g voita
7dl riisimuroja
2 piparia murusteltuna 

KUORRUTE
200g maitosuklaata
100g piparkakku suklaata
1rkl rypsiöljyä (ei pakollinen, suklaa ei halkeile niin paljon leikatessa jos laittaa) 
Piparimuruja

1. Sulata piparkakkusuklaat ja voi keskenään. 
2. Sekoita riisimurojen joukkoon piparimuruja. 
3. Kaada riisimurot suklaan sekaan ja kääntele sekaisin. 
4. Kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (mulla oli n. 24cmx24cm) ja tasoita.
Nosta jääkaappiin vähintään tunniksi. 

5. Sulata maitosuklaa ja loppu piparkakkusuklaa. Lisää öljy. 
6. Kaada sula suklaa pohjan päälle ja koristele piparimuruilla. 
Nosta jääkaappiin ainakin tunniksi. 

PS. Kannattaa leikata paloiksi melkein heti kun suklaa on jähmettynyt, mutta vielä pehmeää. Itse en näin toiminut, joten oli aika hankala leikata ja palat lohkeili epäsymmetrisiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti