31.5.2019

Bilirubiini

Joni sanoi äitienpäivänä kesken syömisen mun silmien kellertävän, pelästyin, koska muistan jostain, että se ei ole normaalia ja on merkki jostain. Pikaisen googlauksen jälkeen huomasin olevani oikeassa. Varasin heti maanantaille lääkärin. Loppuilta menikin sitten silmiä tuijottaessa joka valossa ja joka peilin edessä. Itse en olisi tätä keltaisuutta varmaan huomannut edes meikatessa. Mietin, että jos mulla on aina ollut kellertävät silmät tuolta sivuilta niin miksei kukaan koskaan ole maininnut asiasta? Kai joku nyt olisi aiemmin jotain kommentoinut.

Lääkäri huomasi keltaisuuden ja laittoi lähetteen varmuuden vuoksi labroihin tsekkaamaan biliruubini ja muutama muu arvo. Hän oli silti vakuuttunut, että tuo keltaisuus on vain mun ominaisuus. Hän lupasi soitella illalla tuloksista.
Kävin malttamattomana netistä katsomassa tuloksia ennenkuin lääkäri soitti ja huomasin itse bilirubiinin olevan jonkin verran koholla ja tietty hieman huolestuin. Kun lääkäri soitti niin hän laittoi lähetteen tiistaille vatsan alueen ultraan ja sisätautien erikoislääkärille.

Tiistaina mua jännitti ihan älyttömästi! Pääsin ultraan onneksi ajoissa ja sieltä ei löytynyt mitään poikkeavaa, onneksi. Seuraavaan aikaan oli melkein kaksi tuntia, joten kävin pyörähtämässä kaupungilla ja söin lounasta. Menin hyvissä ajoin jännittyneenä takaisin Terveystaloon, mutta lääkäri ei sanonut oikein mitään, koska mulla ei ole mitään muita oireita tai kipuja.. Hän käski vielä mennä labraan jossa otetaan vielä laajemmat testit ja käski ensi viikolla tulla uudestaan labran kautta, jotta nähdään useammalta päivältä tuo bilirubiini.

Keskiviikkona sitten alkoi tulemaan tuloksia nettiin, ja bilirubiini oli kohonnut entisestään ja yksi toinen arvo myös oli maximia korkeampi. Aloin olemaan todella hermostunut ja stressaantunut, joten soitin ja pyysin saada soittoajan tälle lääkärille, että kuulen mitä mieltä hän tästä arvon noususta on. Hän soitti sitten torstaina, eikä sanonut oikeen mitään muuta kuin, että ensi viikolla nähdään.

Keskiviikkona kävin aamulla kolmannen kerran labrassa ja parin tunnin päästä oli lääkärin aika. Lääkäri oli harmittavasti vartin myöhässä ja sain jännittää tuloksia pidempään. Bilirubiini oli edelleen koholla, mutta matalampi kuin toisella kerralla. Hän ei osannut sen enempää sanoa kun että tämä voi olla ominaista kun kaikki muut arvot on kuitenkin hyviä. Hän antoi vielä lähetteen kesäkuulle labraan ja pyysi varaamaan toiselta erikoislääkäriltä ajan niin kuullaan hänenkin kanta.

Nyt sitten odotellaan seuraavaa aikaa ja toivotaan, että arvo olisi parempi ja että kyse olisi jostain harmittomasta jutusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti