11.6.2019

Pihasuunnitelmat

Viime vuonna tehtiin meille salaojaremontti, joten tänä kesänä pihahommat saivat jatkua. Teimme taloa kiertämään reunapuulla ja pienistä kivistä reunuksen, koska ennen ruoho kasvoi ihan taloon kiinni, mikä ei ole hyvä juttu. Rajataan muukin piha reunapuulla, jotta piha ja ruoho-osiot on selkesti rajattu. Tänä kesänä kaivoimme myös meille autopaikat tuohon autotallin päätyyn, ettei autojen tarvitse olla keskellä pihaa "tiellä". Paikat tulee samalla kivituhkalla kuin muukin piha.


Terassi on jo hyvällä mallilla, koska piikattiin jo viime vuonna vanha laatoitettu "terassi" pois. Etuosan laudoitukset on jo valmiit. Terassi alkaa ovelta ja jatkuu tuosta edestä kapeampana tuonne talon päätyyn johon the terassi tulee. Halusimme sen tuonne päätyyn, jotta ei olla ihan tarjottimella tuossa edessä. Laitamme näköesteeksi vinorimaa ja tuijia. Varmaan myös istutetaan nurmelle jotain, mutta emme ole vielä päättäneet että mitä. Aijomme myös käsitellä terassin tummaksi parin vuoden päästä kun sen saa tehdä.

Laudat odottaa tässä vielä kiinnitystä.

Kaikki nurmialueet meni todella huonoon kuntoon viime vuoden salaojaremontin takia, joten me myös mullataan ja tasoitetaan kaikki ja kylvetään uusi ruoho. Molemmat takasivut on jo mullattu, mutta kyllä sitä levitystä vielä riittää..

5 kommenttia:

  1. Meilläkin salaojien kauhamisen yhteydessä maa sai kyytiä sen verran että kestää nurmen kasvaa takaisin. Hyvä idea tehdä tuo rajaus. Meillä on jo ennestään aitauksena tuijaa, se toimii hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä, tänä kesänä tuodaan vielä lisää multaa ja kylvetään ruohoa, josko sitten ensi kesäksi saisi kauniin nurmen! Tuija aitaus on todella hieno, itsekkin haluaisin sellaisen!

      Poista
  2. Meille on tulossa salaojaremontti, todennäköisesti ensi vuoden puolella täällä Helsingissä. Mietimme myös, että samalla voi suunnitella monta asiaa pihalla uudestaan, kun terassin joutuu purkamaan. Tuijan laittaminen näköesteeksi on hyvä idea, meillä on mietinnässä pensasaidaksi joko Tuija tai pyökki. https://www.spaaki.fi/salaojat

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tsemppiä salaojaremonttiin ja pihan laittoon! Omasta mielestä ainakin pihan suunnittelu on melko vaikeaa :D

      Poista
  3. Ostimme talon viime vuonna ja remontoimme sitä vähitellen. Muutaman viikon päästä alkaa salaojaremontti. Sen jälkeen haluamme aloittaa myös terassin suunnittelun. Näin kaunis ja suuri terassi auringonpaisteessa on todella jotain erityistä.

    VastaaPoista