15.5.2019

Appelsiinijuustokakku

Nyt jaan teille taivaallisen hyvän appelsiinijuustokakun ohjeen!! Otin tämän ohjeen talteen ehkä noin 4-vuotta sitten ja monesti olen miettinyt että pitäisi jo leipoa, mutta aina syystä X en ole leiponut. Viikolla tämä ohje pomppasi pitkästä aikaa käsiini ja päätin vihdoin tehdä tämän äitienpäiväksi ja onneksi tein, koska kuten jo sanoin, tämä oli taivaallisen hyvää, vaikka itse sanonkin! Helppo ja nopea tehdä vaikka taaperokin pyöri jaloissa. Iso suositus tälle!


POHJA
100g voita
1dl sokeria
1 kananmuna
2dl vehnäjauhoja
½dl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta

TÄYTE
500g maitorahkaa
400g appelsiini tuorejuustoa
2dl sokeria
5 kananmunaa

1. Aloita vaahdottamalla pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna ja kuivataineet ja sekoita tasaiseksi.
2. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja voitele reunat.
3. Taputtele kakkutaikina vuoan pohjalle ja reunoilla jauhoitetulla kädellä. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
4. Yhdistä kulhossa kaikki täytteen aineet. Vatkaa seosta sähkövatkaimella 3min, kunnes se on tasaista ja kuohkeaa. Kaada täyte taikinapohjalle.
5. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla kypsäksi n. 60min. Peitä kakku paiston puolivälissä leivinpaperilla, ettei pinta tummu liikaa. Anna jäähtyä kunnolla ennenkuin irrotat reunat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti