9.5.2019

Porkkana-juustokakku

Löysin jokin aika sitten Meillä Kotona -sivustolta tämän herkullisen porkkanakakku-juustokakku ohjeen ja suunnittelin leipovani tämän mieheni syntymäpäiville vapunpäiväksi. En muistaakseni ole koskaan leiponut edes tavallista porkkanakakkua, vaikka olen usein syönyt ja tykkään siitä. Tämä ohje kuulosti mielestäni pitkältä ja hieman hankalalta, mutta ei se sitten ollutkaan ja kakku onnistui hyvin. Kakun olisi voinut koristella esim. hasselpähkinärouheella, mutta me ei liiemmin tykätä pähkinästä tuossa muodossa, joten jätin kakun kokonaan koristelematta, koska en keksinyt muutakaan. Jätin muutenkin alkuperäisestä ohjeesta pois sitruunamehut, koska itse olen allerginen ainakin tuoreelle sitruunalle ja limelle, mutta voi olla että tuollaiselle mehulle en ole, mutta en ole uskaltanut ottaa riskiä ja kokeilla.


JUUSTOKAKKUTÄYTE
 200g maustamatonta tuorejuustoa (ei kevyttä)
250g maitorahkaa
2 munaa
½dl sokeria
2tl vaniljasokeria
1rkl perunajauhoja

PORKKANAKAKKUTAIKINA
7 keskikokoista porkkanaa
3dl venhnäjauhoja
1rkl kanelia
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
3munaa 
1½dl sokeria
1½dl fariinisokeria
150g voita

KUORRUTUS
 2dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
1dl tomusokeria
1tl vaniljasokeria



1. Aloita juustokakkutäytteestä. Pehmennä tuorejuusto lusikalla kulhossa. Sekoita joukkoon rahka ja munat, sitten sokerit ja perunajauhot. 

2. Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. 
3. Yhdistä kulhossa jauhot, kaneli, leivinjauhe ja vaniljasokeri. 
4. Vatkaa toisessa kulhossa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
5. Sulata voi ja jäähdytä se kädenlämpöiseksi.
6. Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen voita ja jauhoseosta. Nostele sekaan lopuksi porkkanaraaste. 
7. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja voitele reunat. 
8. Lusikoi puolet porkkanakakkutaikinasta vuokaan, kaada päälle puolet juustokakkutäytteestä renkaan muotoon. Jätä porkkanakkutaikinaa näkyviin keskeltä. Lusikoi päälle taikinaa ja täytettä vuorotellen. 
9. Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla 45min, sitten laita folio vuoan päälle ja jatka paistamista vielä 20min. 

10. Vatkaa kuorrutuksen kerma vaahdoksi. Yhdistä siihen notkistettu tuorejuusto. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja mausta vaniljasokerilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti