17.12.2020

Sokerirasitus x2

Uusi neuvolatäti kertoi heti ensimmäisellä käynnillä, että joudun kaksi kertaa sokerirasitukseen tässä raskaudessa. Ihmetytti tämä päätös sillä Felixistä en joutunut kertaakaan. Tosin Felixin kohdalla unohdin mainita, että mummollani oli vanhuusajan diabetes, joten tämä oli syynä kahdelle kerralle. Ensimmäinen rasitus oli varattu viikolle 13+6, mutta jouduin siirtämään sitä, koska olin kipeänä. Uuden rasituksen sain neljän viikon päähän ja silloin olin viikolla 17+6. Toinen rasitus tehtiin viikolla 26+5.

Kummassakin raskaudessa mulle on tullut kerran sellanen pyörrytyskohtaus eli jos en ole heti herättyäni mennyt syömään vaan alkanut touhuumaan jotain, niin tulee kylmähiki, pyörryttää, silmissä sumenee ja kropassa alkaa kihelmöidä ja olo parantuu heti kun saan jotain syötyä. Tämän takia jännitti mennä rasitukseen, jos tämä olo tulee ennen sitä kun on kuitenkin paastoakin takana. Mun isä varmuuden vuoksi vei mut sinne ja toi kotiin ettei vaan ajaessa tulisi tällaista kohtausta ja näin pääsin suoraan oven eteen enkä joutunut kävelemään parkkipaikalta. Turhaan kuitenkin jännitin sillä tätä kohtausta ei tullut, olin siis herättyäni vain sängyssä niin pitkään kun kyyti tuli ja sitten hain vain eväät ja kävelin autoon. 


Tulokset oli kummallakin kertaa hyvät, eli en saanut radi diagnoosia! Sokerirasitus ei ollut niin paha kuin kuvittelin. Kuulin pelkästään "kauhutarinoita" ja päivittelyä siitä kuinka kamalaa se sokeriliuos on ja että sen jälkeiset kaksi tuntia voi viedä heikkoon kuntoon.. No onneksi näin päin ja yllätyin positiivistesti. Ensimmäiseen rasitukseen mennessä mulla oli niin kova jano muutenkin, että se vadelmanmakuinen sokeriliuos maistui taivaallisen hyvältä ja se oli vielä viileää! Toisella kertaa oli samaa liuosta ja muistui yhtä "hyvältä" kuin ensimmäiselläkin kertaa. Odottelua on ensimmäisen verikokeen ja sokeriliuoksen jälkeen kaksi tuntia ja sekin aika meni yllättävän nopeasti. Siinä kun katseli ihmisiä kun menivät ja tulivat, lueskelin blogeja ja selasin somea niin aika meni yllättävänkin nopeasti.

Rasituksista ei jäänyt siis mitään kammoa ja itse haluan jakaa positiivisen kokemuksen rasituksesta, koska tosiaan itse kuulin pelkästään negatiivista ennakkoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti