26.12.2020

Joulu 2020

Meidän jouluaatto alkoi uudella perinteellä eli riisipuuron syönnillä. Tai tämä perinne menee niin, että minä teen puuron ja pojat syö ja minä katson vierestä :D Aamupalan jälkeen vaihdettiin jouluvaatteet päälle ja käytiin katsomassa onko joulupukki käynyt ja jättänyt kenties lahjasäkin kuistille, no olihan se! Avattiin kotona ensin meidän lahjat ja kummeilta saadut etten turhaan raahaa paketteja edes takas kun tänä vuonna voi vielä hieman mennä sieltä mistä aita on matalin kun ei usko pukkiin ole vielä samanlaista kun varmasti ensi vuonna. Lahjojen avauksen jälkeen lähdettiin Felixin kanssa mun vanhempien luokse ja Joni jäi vielä kotiin. 


Felix menee yleensä päiväunille klo 12, joten käytiin "rauhoittumassa" makkarissa, mutta arvasin ettei hän nukahda. Eikä se haitannutkaan kun ei päiväkodissakaan usein malta nukkua. Joni ja mun veli tuli kummatkin kahdeksi ja kahdelta me syötiin pitkästä aikaa maittavaa jouluruokaa! Felix olisi voinut koko joulun elää pelkällä leivällä kun sitä hän pyytää taukoamatta. Söi kyllä jouluruokaakin, mutta silti pyytää leipää lisää ja lisää. 
 
 
Ruuan jälkeen tonttu kurkki ikkunasta ja pyöri etupihalla, tontun lähdettyä käytiin kurkkaamassa mitä tonttu pihalla teki ja lahjasäkinhän se toi! Felix jakoi innoissaan lahjoja ja avasi omansa ja melkein muidenkin kun vauhtiin pääsi. Lahjojen avaamisen jälkeen kahviteltiin ja syötiin mun tekemää paistettua piparijuustokakkua, sitä ei kyllä paljoa ruuan päälle jaksanut. Kotiin lähdettiin siinä kuuden maissa ja hetki leikittiin vielä uusilla leluilla ja peleillä ja sitten mentiin hieman ennen kahdeksaa nukkumaan ja Felix nukahti varmaan minuutissa. 
 
Ei saatu tänä vuonna yhtä onnistunutta asukuvaa kolmessa polvessa - nämä paidat on vaan niin ihania!

Joulupäivänä mentiin taas mun vanhempien luokse ja joulupäivä meni muutenkin samalla kaavalla paitsi aamulla ei syöty riisipuuroa eikä tietty ollut lahjojen availua. Ei oltu ihan niin pitkään kuin aattona kun illalla oli suihkua ja muuta. Tapaninpäivä meni ihan kotosalla ja Jonin täti kävi kylässä ja onneksi kävi niin hän sai syödä loppuun piparijuustokakun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti