27.12.2020

Paistettu piparijuustokakku

Olen joka jouluksi leiponut jonkun uuden jouluisen jälkiruuan ja tänä vuonna tein paistetun piparijuustokakun. Raskauden aikana ei suositella syötävän tuorejuustoja, joten sen takia tähän jouluun sopi paistettu versio. Tein kakun keskiviikkona ja koristelin kermalla torstaina, parhaimmillaan kakku oli kuitenkin vasta perjantaina kun oli kunnolla maustunut. Alkuperäiseen ohjeeseen kuului purkki Valion kinuskikermaa, mutta se oli loppu neljästä kaupasta, joten päädyin korvaamaan sen kermalla ja kinuskikastikkeella, varmasti ajoi saman asian. Tämä on myös varmaan helpoin juustokakku mitä olen ikinä tehnyt, joten voin senkin puolesta suositella lämpimästi kun jouluna riittää yleensä muutenkin paljon ruuan laittoa ja muuta kaikkea. 

 

POHJA
75g leivonta margariinia
175g pipareita 

TÄYTE
2rasiaa Valio Viola appelsiini tuorejuustoa
2prk Valion appelsiini rahkaa
1prk Valion kinuskikermaa TAI 2dl kuohukermaa ja purkki kinuskikastiketta
2rkl sokeria
1rkl vaniljasokeria
4 kananmunaa
2rkl maissitärkkelystä 

PINNALLE
2dl kuohukermaa 
1prk luumu-kaneli rahkaa

1. Sulata voi. Murskaa piparit ja sekoita joukkoon voisula. 
2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja painele pipariseos pohjalle. 
3. Vatkaa kaikki täytteen ainekset kerralla tasaiseksi ja kaada täyte keksipohjan päälle. 
4. Kypsennä uunin alatasalla 170 asteessa noin tunti, kunnes kakku on vain aavistuksen höllyvä keskeltä. 
5. Anna kakun jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja sitten jääkaapissa peitettynä. Irrota kakku vasta täysin kylmänä. 
6. Viimeistele seuraavana päivänä kakun pinta kerma-rahkaseoksella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti