9.4.2017

Valkosuklaamousse

Menin lauantaina kaverille viettämään iltaa ja lupasin tehdä iltaa varten jälkkärin. Toive oli jotain suklaista, joten päätin tehdä pitkästä aikaa moussea. Olen aiemmin tehnyt moussea muistaakseni vain tummasta suklaasta, joten päätin nyt tehdä valkosuklaasta. Suosittelen kokeilemaan tätä helppoa ja nopeaa ohjetta jos todella makea jälkkäri maistuu! 


6–8 annosta

200 g tummaa suklaata
50 g voita
2 kananmunaa
ripaus suolaa
1 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
 
1. Vatkaa kerma.
2. Sulata suklaa ja voi.
3. Erottele kananmunan valkuaiset puhtaaseen kulhoon ja keltuaiset lasiin. Kun suklaasula on jäähtynyt kädenlämpöiseksi, vatkaa keltuaiset reippaasti joukkoon. Lisää ripaus suolaa.
4. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää loppuvaiheessa sokeri. Vatkaa valkuaisvaahto paksuksi ja kiiltäväksi.
5. Sekoita valkuais- ja kermavaahto suklaaseokseen nuolijalla laitoja myöten nostellen.
6. Jaa mousse laseihin tai jälkiruokamaljoihin ja laita jääkaappiin jähmettymään vähintään 30 minuutiksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti