23.4.2017

Piha kesäkuntoon

Kerroin vuosi sitten meidän pihaprojektista, kun kaadettiin kahdeksan puuta talon läheisyydestä, no tänä keväänä kaadettiin muutama lisää ja leikattiin alas kahdelta sivulta pensasaidat. Onneksi saatiin muutamaan kauempana olevaan puuhun luvat. Pensasaidat oli pakko leikata alas asti, koska niitä ei ole aiemmin hoidettu mitenkään, vaan on annettu kasvaa, joten ne oli todella rönsyilevät ja keskeltä näkyi vain oksat, kun lehdet oli vain latvassa.

Leikattu ja siistitty pensasaita ennen haketta

Heti huhtikuun alussa kaadettiin puut sekä pensaita ja tilattiin kantojyrsijä, koska kantoja kertyi yhteensä 13kpl (mukaan lukien syreenipensaiden kannot). Hyödynnettiin laittamalla jyrsimisestä tullut hake alasleikattujen pensasaitojen juureen. Haketta tuli paljon ja onneksi naapurilla oli käyttöä lopulle hakkeelle mikä ei meidän pihalle mahtunut. Vielä on piha täynnä koloja, mutta se korjaantunee pikimmiten, sillä multakasat on jo pihalla valmiina odottamassa.

Paljon kuoppia kannoista

Kaljunhan näköinen piha on, mutta kyllä siitä tulee siisti, kun pensasaitoja tästä lähin hoidetaan ja ne alkavat kasvamaan siististi ja saadaan istutettua uutta pihalle. Aletaan varmaan jo syksyllä tekemään pihasuunnitelmaa ja ensi keväänä sitten toteutetaan. Siihen asti nautitaan helppohoitoisesta pihasta ja etenkin syksystä, kun ei pitäisi paljon lehtiä tippua!

Isot syreenit lähti ja marjapensaat jäi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti