25.4.2017

Stressiä viisaudenhampaan poistosta

Kaikki tietää kuinka kova hammaslääkäripelko mulla nykyään on. Pelko hammaslääkäriä kohtaan on tullut pikkuhiljaa huonojen kokemusten ja ammattitaidottomien hammaslääkärien takia. Viime vuoden puolella oikealta ylhäältä puhkesi viisaudenhammas ja se on tietty tullut enemmän läpi ajan mittaan ja on hieman alkanut vaivaamaan. Päätin nyt vihdoin soittaa hammaslääkäriin ja varata ajan sen poistoon, koska pelkään, että se alkaisi kunnolla vaivaamaan/sattumaan häiden tai häämatkan aikana!

Huomenna mulla on heti klo 9:30 aika ja pelottaa ihan hirveästi. Viime yönä jopa heräsin siihen kun jännitti ja sydän hakkasi tuhatta ja sataa, onneksi nukahdin pian uudelleen. Tänään ennakoin ja kävin ostamassa valmiiksi jääkaapin täyteen rahkaa, mehukeittoa, vanukkaita, lihaperunasoselaatikkoa yms.

Tämä hammas pitäisi pystyä poistamaan repimällä (ainakin yksityisen hammaslääkärin mielestä) mikä on ilmeisesti paljon helpompi kuin leikkaamalla poistetut. Multa on leikattu yksi viisaudenhammas alhaalta, josta päivittelin tännekkin, täällä ja täällä. Ehkä siksi jännittääkin enemmän kun takana on kuitenkin haastavampi poisto menetelmä, mikä kuitenkin meni ihan hyvin. Paraneminen kesti, mutta sain sen ansiosta lopetettua tupakan polton!

Tällä hetkellä eniten jännittää:
- Taas uusi hammaslääkäri, jota en ole ennen tavannut enkä tiedä millaiset toimintatavat hänellä on ja onkohan hän oikeasti pätevä.. En kestä ajatusta, että hän aloittaa hampaan revinnän ja toteaa, että "en saakkaan revittyä", niinkuin on käynyt aiemminkin (ei tosin hampaan poiston yhteydessä).
- Jos hän ei saakkaan revittyä sitä ja joudun odottamaan uutta aikaa (jopa leikkaus aikaa, koska hampaasta näkyy siis muutama kulma) ja näin ollen stressaamaan uudestaan toimenpidettä ja hankkimaan uudelleen soseet, jos näissä ei päivämäärät riitä mahdolliseen uuteen aikaan.

Aika turhaa mun stressaaminen on ja se kuluttaa mua ihan hirveästi, mutta en vain voi sille mitään. Tiedostan, että suurimmalla osalla revintä menee hyvin ja seuraavana päivänä on jo lähes normaali olo. Stressaamista ja jännittämistä ei vaan voi lopettaa vaikka kuinka haluaisin. No ei auta muu kuin odottaa huomiseen ja katsoa kuinka käy. Toivottavasti hammas saadaan poistettua huomenna nopeasti ja helposti!

Täytteeksi vanhempi kuva arkistoista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti