18.4.2017

Elämäntapa vai pikadieetti?

Itse en usko kuureihin tai pikadieetteihin, tosin en ole kokeillut dieettejä päivää pidempään, koska tiedän, että minulla sellainen ei toimi. Kun "kuuri" on ohi ja pitäisi pala normaaliin ruokavalioon, tulee yleensä kilot takaisin - korkojen kera.

Kaikki ymmärtää mikä on epäterveellistä ja mikä terveellistä. Miksi silti epäonnistutaaan kerta toisensa jälkeen? Olemme ihmisiä ja haluamme selitellä asioita, ikäänkuin puolustella itseään. Usein etsitään syy omaan virheeseen/epäonnistumiseen muualta, "oli juhlat joissa oli paljon herkkuja" tai "kaveri toi pullaaa enkä kehdannut olla ottamatta". Tekosyitä on helppo löytää. Aina on vaihtoehtoja, on eria asia haluaako niitä nähdä. Ei se helppoa ole, ei elämäntapa muutosta voi ostaa kaupasta, sen eteen pitää tehdä töitä.

Saiskos olla suklaamuna vai mandariini?
Miksi itse muutin ruokailutapojani ja elämäntyylini toisenlaiseksi? Yksinkertaisesti siksi, että en voinut hyvin ja olin jatkuvasti väsynyt - tiesin että voin voida paremmin. Kompastumisia tulee, mutta se kuinka niistä päästään eteenpäin on ratkaisevaa. Luovuttaminen on helppoa, kuka vain osaa sen. Täytyy muistaa olla itselle armollinen ja muistaa, että on ok herkutellakkin.
Unohdetaan siis ennen lomaa tai juhlia ultimaattiset urheilusuoritukset ja minikokoiset annokset, unohdetaan ajatus pikadieetistä. Ennakoidaan tulevaa ja muutetaan elämäntapaa pikkuhiljaa. Hitaasti, mutta varmasti!

Jokainen onnistuu pudottamaan painoa tavallisella ruoalla, tai pitämään itsensä ihan vain kunnossa. Se ei ole mikään taikatemppu, se vaatii työtä. Onneksi siinä on kuitenkin 100% mahdollisuus onnistua! Unohdetaan siis pikakuurit ja omaksutaan mielummin elämäntapa, sillä se on pysyvää ja kestää satunnaiset herkuttelut!  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti