15.4.2017

Keväiset kuppikakut

Oltiin pääsiäispäivällisellä, joten päätin leipoa teemaan sopivan jälkkärin. Kuppikakut on aina helppo ja nopea tehdä, joten päädyin näihin alkuperäisen kakku suunnitelman sijaan. Tämä kuppikakku ohje on tosi pelkistetty, eikä ole liian makea.
Löysin paljon mielenkiintoisia reseptejä, jotka oli tehty mämmistä, mutta en itse tykkää mämmistä tai muusta perinteisestä pääsiäisjälkiruuasta, joten en halunnut tehdä sellaista tällä kertaa. Olivat kyllä herkullisen kuuloisia, jos vaikka ensi pääsiäisenä kutsun jonkun mämmin ystävän kylään ja leivon kunnon mämmikakun kahvin kaveriksi!


Ainekset:
3 kananmunaa
2½dl sokeria
4dl vehnäjauhoja
1½tl leivinjauhetta
200g vaniljatuorejuustoa
100g voita 

Kuorrute:
2½dl kermaa
sokeria
vaniljaoskeria
keltaista elintarvikeväriä

1. Sekoita keskenään jauho ja leivinjauhe, mittaa sokeri valmiiksi.
2. Sulata voi.
 3. Riko munat kulhoon ja sekoita sähkövatkaimella.
4. Lisää munien joukkoon sulatettu voi, vaniljatuorejuusto, sokeri ja jauhoseos. Sekoita tasaiseksi ja jaa muffinivuokiin. 
5. Paista keskitasolla 200°C,15min.

6. Vaahdota kerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Lopuksi värjää vaahto esim. keltaisella elintarvikevärillä.
7. Pursota kermavaahtoa jäähtyneiden kuppikakkujen päälle. 
8. Koristele oman maun mukaan!

4 kommenttia:

  1. Voi kuinka suloisia kuppikakkuja!

    VastaaPoista
  2. Ihania kuppikakkuja! Ne sopii sävyltään ihan täydellisesti pääsiäiseen :)

    http://therewillbesunshine-emilia.blogspot.fi/

    VastaaPoista