21.7.2022

Vauhdikas taapero

Alex on nyt 1v 4kk ja hänestä on kyllä tullut todella vauhdikas taapero! Sanoin pitkään, että Alex on ollut rauhallisempi tapaus mitä isoveljensä ja sitä olikin suunnilleen 1v 2kk asti, mutta enää en voi sanoa samaa. Alex menee ja tuhtaa taukoamatta. Hän kävelee ja pikakävelee jo hyvin, mutta silti kompuroi vähän väliä johonkin leluun tai mattoon tms. Hän kiipeää kaikkialle ja tietysti tulisi pää edellä alas ellen olisi vieressä. Tosin on tässä muutaman viikon aikana alkanut aina välillä tulemaan jalat edellä alas, mutta siihen ei voi vielä luottaa. Sohvalla hänen lempipuuha on tehdä kuperkeikkoja ja heittäytyä selälleen makaamaan ja tässä saa olla tarkkana, ettei heittäydy ohi sohvan tai jonkun päälle niin että kolisee. Kun Felix oli saman ikäinen kun Alex nyt niin kirjoitin hänestä postauksen maratoonari ja alkoi oikein hymyilyttää kun olisin voinut kirjoittaa tuon saman tekstin nyt myös Alexista. 

Vaikka Alexista on kuoriutunut vauhdikas taapero niin hän tykkää myös rauhoittua kirjojen lukemiseen. Tai en minä kirjaa varsinaisesti ehdi lukemaan kun hän kääntää sivuja niin kovaa vauhtia, mutta ehdin aina nimeämään asioita sivuilta. Hän myös osoittelee kirjasta kuvia ja sanoo "tä" eli kysyy mikä tämä on. Alex ei vielä sano mitään sanoja paitsi joo (joojoojojoojooo). Ollaan kovin Felixin kanssa koitettu opettaa hänelle sanoja ja nimetty kaikkea, mutta ei vielä. 
 
Ulkona Alex viihtyy todella hyvin ja ulkona ollaankin paljon. Käydään sisällä vain syömässä ja nukkumassa. Ulkona hän on nyt keksinyt, että talon reunalla olevia kiviä on kiva pudottaa kaivoihin ja hän suuttuu todella kun kielletään ja ohjataan muuhun puuhaan. Kukkia hän tykkää myös kastella, ikävä kyllä hän on hieman kovakourainen ja kukat näyttää hieman kärsineiltä, mutta ei se ole niin justiinsa. Trampoliini ja hämähäkkikeinu on myös herran mieleen. Hän on myös niin ihana kun kädet likaantuu hiekasta/ruohosta/mullasta tms niin ojentaa kädet heti, että ne pitää putsata. Hän ei tykkää yhtään kun käsissä on roskia tai likaa :D. Hän on kyllä niin valloittava, ihana ja vauhdikas pieni poika.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti