31.5.2020

Me saadaan kummipoika!

Felixin kummi pariskunta pyysi eilen minua ja Jonia heidän poikansa kummeiksi kun he olivat käymässä tuossa ulkona. Suostuttiin heti ja olen edelleen todella innoissani! Minulla on ennestään kaksi kummityttöä (kaksoset), mutta he ei tunnu samalla tavalla kummilapsilta sillä heillä oli ristiäiset ja rippijuhlat samana kesänä ja meillä on siis ikäeroa vain noin pari vuotta. Olen siis aivan haltioissani ensimmäisestä kummipojasta, jonka kummina saan olla ihan vauvasta asti. Hän on myös Jonin ensimmäinen kummilapsi.

Aloin miettimään eilen kummiutta uudelleen nyt kun itse olen ensimmäistä kertaa vauvan kummi. Kummisuhde on mielestäni yhtä tärkeä kuin mikä muu suhde tahansa. Se on luottamustehtävä olla toisen vierellä niistä ensi hetkistä lähtien. Kummius on sydämen tehtävä olla mukana sekä vanhempien että kummilapsen elämässä. Se on kunniatehtävä minkä lapsen vanhemmat tulevat kysymään sinulta mahdollisesti vain kerran elämänsä aikana.


Mielestäni hyvä kummi on sellainen joka haluaa luoda yhteisiä muistoja kummilapsensa kanssa. Haluaa antaa niitä kultaisia elämänohjeita toiselle ja olla mukana kasvussa ja kehityksessä. Kummin täytyy myös olla luotettava ja helposti lähestyttävä. Sellainen jolle voisi kertoa salaisuuksia, jos niitä ei uskalla äidille eikä isille kertoa. Mielestäni nykypäivänä kummius on valitettavasti aika paljon rihkama painoitteista. Muistetaan vain syntymäpäivinä ja jouluina, eikä muulla tavalla ollakkaan läsnä. On sekin tosin parempi kun ei ollenkaan.

Itse pidän enemmänkin tärkeämpänä sitä, että kummi jaksaa omien voimavarojensa mukaan tehdä yhdessä asioita kummilapsensa kanssa kun hän on riittävän vanha (Felix on vielä liian nuori 2-vuotiaana). Käydä puistossa tekemässä hiekkakakkuja, mennä luontoon eväsretkelle, leipoa pullia, askarrella, viettää yökyläilyjä tai kutsua koko perheen viettämään aikaa omaan kotiinsa muutamaksi tunniksi tai ihan mitä vain. Sillä olen aivan varma, että ne aidot muistot ja hetket kummin kanssa ovat niitä mitkä säilyvät sydämmessä pisimpään. Itse ainakin muistan sen miten mukavaa oli mennä kummeille yökylään.


Toivottavasti itse pysty toimimaan kummina siten miten juuri yllä kirjoitin ja olemaan paras mahdollinen kummi sille ihanalle pienelle pojalle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti