21.4.2020

Felix 2v

Felix täytti eilen hurjat 2-vuotta. <3 Minkälainen meidän Felix on ja mitä hän kaksi vuotiaana osaa? Hän osaa juosta kovaa, hyppiä korkealla ja kiivetä joka paikkaan, kutsun häntä mini duudsoniksi, koska vauhti on kova ja "stuntit" hurjia. Aiemmin hän oli kova tanssimaan (hytkymään), mutta nykyään hän ei niinkään tanssi vaan opettelee laululeikkien koreografioita, kuten bussilaulun, metsämökin ikkunan ja hämähämähäkin. Hänellä on muutenkin voimakas elekieli, hänen koko vartalosta näkee kun hän on onnellinen, jännittynyt tai suuttunut.

Hän haluaa tehdä kaiken itse, niinkuin moni muukin tässä iässä. Hän laittaa vaipat ja muutkin roskat itse roskikseen, hän on aina ensimmäisenä tekemässä ruokaa ja on oikeasti apuna esim. ojentamassa mausteita ym., hän auttaa tyhjentämään astianpesukonetta ja tästäkin on oikeasti apua, laittaa pyykkikoneen päälle kun olen valinnut ohjelman ja auttaa myös sen täyttämisessä ja tyhjentämisessä. Felix myös pyyhkii kanssani pölyjä ja lakaisee lattioita samalla kun minä imuroin ja välillä hän tarttuu myös itse imuriin. Hän riisuu itse vaatteet ja nopeasti riisuukin esimerkiksi silloin kun sanono, että "mennäänkö kylpyyn" niin ei mene kauaa kun vaatteet on jo lattialla. Hän osaa pukea ulkovaatteetkin jo melko hyvin itse, toki kaipaa apua, mutta paljon saa itsekkin.


Felix on kova juttelemaan omalla kielellään, enää hän ei kongota vaan se on erinlaista höpötystä. Hän osaa kuitenkin oikeitakin sanoja, mm. äiti, pallo, Paavo, aasi, kissa, koira, pupu, vettä, pois, ei, kakka. Hän osaa tosiaan sanoa pois kun haluaa jostain pois, hän sanoo myös kiitos lopputavuna eli tos, olehyvän hän sano vä, eli monesta tulee loppu tavu ja äkkiseltään se kuulostaa kun hän sanoisi sen kokonaan.

Meillä oli eilen myös 2-vuotis neuvola ja siellä kaikki oli hyvin. Hän painoi 13,45kg (12kg) ja pituutta oli 89cm (84cm). Tällä hetkellä käytämme vaatteissa kokoa 92. Hampaita Felixillä on jo aika paljon, vielä puuttuu kahdeksan hammasta. Felix on myös kaikki ruokainen, kaikkea hän syö aina hyvällä ruokahalulla ja kotona ei ole vielä mistään kieltäytynyt tai näyttänyt ettei tykkäisi. Päiväkodissa hänen suosikkejaan ei kuulemma ole grahamlihapiirakat ja mannapuuro, vaikka muuten puurosta tykkääkin. Felix tykkää myös potkia palloa, eläin leluistaan ja ulkona hän tykkää erityisesti liukua liukumäestä.

Meidän Felix on ihana 2-vuotias, joka on kaikesta aina niin innoissaan ja voisi sanoa, että on aina hyvällä päällä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti