16.12.2019

Piparitortut testissä

Olen tänä jouluna nähnyt paljon hypetystä piparitortuista. Mielenkiintoni heräsi ja tietenkin halusin näitä itsekkin maistaa. Ostin jo hyvissä ajoin valmista piparitaikinaa, sekä tietty marmeladia ja torttutaikinaa, mutta nyt vasta jaksoin leipoa. Tein näitä vain 10kpl, koska en ollut varma kuinka iso menekki näille tulee. Kutsuin mun vanhemmat tietty maistiaiselle ja Jonin isä tuli myös. No, pidinkö piparitortuista? Joo ja en. Ei tuo yhdistelmä huono ole, mutta kyllä mielummin syön piparin piparina ja tortut torttuina. Makuna pipari oli hallitsevampi. Voisin siis syödä uudestaankin, mutta tuskin itse enää teen.


2 levyä torttutaikinalevyjä
250g piparitaikinaa
noin ½ prk luumumarmeladia 

1 . Leikkaa torttulevy pituussuunnassa viiteen osaan. 
2. Kauli pipritaikina saman paksuiseksi kuin torttulevyt ja leikkaa saman levyiseksi suikaleiksi torttutaikinan kanssa. 
3. Laita piparisuikaleiden päälle taikinasuikaleet.
4 . Pursota päälle ohuena nauhana luumumarmeladia ja kieritä kevyesti rullalla molemmista päistä. 
5. Paista 200 asteessa noin 15min, kunnes torttutaikina on kypsynyt lehteväksi. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti