9.12.2019

Piparijuustokakku

Nyt jaan pikkujouluihin leipomani piparijuustokakun ohjeen. Tämä oli helppo ja nopea tehdä ja maistui todella hyvälle! Ajattelin tehdä tämän saman juustokakun jouluksi. Koristelin kakun vasta Jonin tädin luona ja käytin hänen tarjoiluastiaa, joten kakku ei päässyt oikeuksiinsa piirakkavuoassa..


POHJA
150g Annas piparkakkuja 
75g voita 

TÄYTE
2 liivatelehteä 
1rkl vettä
50g piparkakkuja 
2dl kuohukermaa
200g Arlan piparkakkurahkaa

KORISTEEKSI
Piparkakkuja 
Pirkan kinuskikastiketta
Pallopipari suklaita

1. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Murskaa piparit ja sulata voi. Sekoita sula rasva piparimurskan joukkoon ja painele seos irtopohjavuokaan. Nosta jääkaappiin. 

2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. 
3. Vaahdota kerma, notkista piparirahkoja hieman astiassa ja murskaa piparit.
4. Kuumenna 1rkl vettä mikrossa kiehuvaksi ja sekoita joukkoon hyvin puristellut liivatteet. Lisää seos ohuena nauhana rahkojen joukkoon samalla hyvin sekoittaen. Sekoita lopuksi joukkoon kermavaahto sekä murskatut piparit.
5. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Anna kakun hyytyä jääkaapissa yön yli tai vähintään 4h.

6. Kun kakku on hyytynyt laita se tarjoiluastiaan. Kaada kinuskikastiketta reunoille niin, että sitä valuu reunoja pitkin ja koristele esim. piparimurskalla ja piparipalloilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti