1.9.2019

Päiväkotiin tutustumista vol 2

Tällä viikolla tutustuttiin oikein kunnolla päiväkotiin ja Felix sai harjoitella jo pikkuhiljaa siellä oloa yksin ilman äitiä. Maanantaina meillä oli se hammaslääkäri jolloin ei menty. Tiistaina ja keskiviikkona mentiin heti aamupalan jälkeen eli noin yhdeksäksi. Leikittiin ja oltiin muun ryhmän mukana normaalisti. Kumpanakin päivänä jäätiin lounaalle, mutta sen jälkeen lähdettiin kotiin päikkäreille. Keskiviikkona pidettiin aloituskeskustelu, jolloin Felix oli ensimmäistä kertaa yksin noin puolisen tuntia. Hän ei varmaan edes huomannut poissa oloani.

Torstaina mentiin jo seitsemäksi, sillä hän tulee jatkossakin menemään hoitoon jo seitsemältä. Alkuun kun on vähemmän lapsia niin hän on toisen ryhmän tiloissa niin halusin tähänkin tutustua yhdessä. Hän leikki todella hienosti uusien lapsien ja hoitajien kanssa. Lähdin hieman ennen lounasta pois, jotta Felix sai totutella olemaan siellä ilman äitiä. Tänään hän myös nukkui ensimmäistä kertaa päiväunet. Hän oli siis päiväkodissa 3h yksin, joista nukkui 2h. Hain hänet heti välipalan jälkeen.


Perjantaina mentiin jälleen seitsemäksi. Tänään lähdin jo hieman ennen yhdeksää, koska se lähtevät siihen aikaan joka perjantaiselle retkelle. Eli tänään Felix oli päiväkodissa yksin 5h. Koko ensi viikon hän on hoidossa vain 7h/pv, koska Joni pääsee hakemaan hänet normaalia aiemmin. Näin hänellä on pehmeämpi lasku kunnon arkeen. Mielestäni oli hyvä ratkaisu Felixin olla ensin pari tuntia yksin ja sitten päivä päivältä enemmän, ettei vaan tutustuta yhdessä ja sitten yhtäkkiä onkin koko päivän yksin.

Koko viikko meni siis todella hyvin. Häneltä pääsi aina vain pieni itku kun lähdin ja kun palasin niin halusi heti syliin ja rutisti kovaa, eli hyvin meni ettei itkenyt siellä äidin perään. Felix söi hienosti aamupalat, lounaat ja välipalat, jopa osittain itse ja ilman suurempaa sotkua! Felixin molemmat päikkärit meni myös hienosti ja hän oli helposti nukahtanut juniorisänkyyn vaikka kotona hän nukkuu vielä pinnasängyssä. Mullakin oli kiva viikko siellä heidän kanssa. Felixin hoitajat ovat todella mukavia ja muut hoitolapset todella ihania. Sain monet naurut heidän kanssaan. Itsellä on myös mukavampi ja luottavaisempi olo jättää hänet sinne kun tietää aika tarkkaan mitä he päivän aikana tekevät kun pääsi itsekkin osallistumaan ja kun sain oppia tuntemaan hoitajia ja lapsia paremmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti