28.8.2019

Taaperon hampaiden hoito

Felixillä oli maanantaina ensimmäinen suuhygienisti käynti. Ensimmäinen aika varattiin hyvissä ajoin huhtikuussa vuoden ikäisenä. Onneksi käynti ajoittui vasta tähän elokuun loppuun, koska huhtikuussa Felixillä oli vain kaksi hammasta kun nyt niitä on "jo" kuusi. Käynnillä kysyttiin kaikkia perus juttuja kuten kuinka usein pestään hampaat, miten syö, ksylitol pastillien käytöstä... jne. Hygienisti myös vilkaisi Felixin hampaita, jotka näyttivät oikein hyviltä ja puhtailta.

Meillä siis pestään kaksi kertaa päivässä hampaat. Aamulla ennen aamupalaa vedellä ja illalla iltapalan jälkeen hammastahnan kanssa. Felix antaa kiltisti pestä hampaat vaikka pitääkin suuta yleensä kiinni, mutta kuitenkin onnistuu ilman sen suurempaa sähläystä. Herra Hakkaraisen ksylitospastilleja syödään neljä kertaa päivässä aterioiden jälkeen. Hän pitää eniten mansikan makuisista Hakkaraisista.

Seuraava käynti on 2 vuoden päästä, ellei tule jotain tarvetta käydä aiemmin.

Pari sekunttia hän malttoi istua kiltisti odotustilassa

2 kommenttia:

  1. Hyvä, että sujuu hienosti tuo hampaiden hoito. Meillä nyt myös lapsille varmasti aletaan antamaan ksylitolipastilleja. Alkavat tulla siihen ikään, että semmoisten syöminen onnistuu jo ruokailun jälkeen. Esikoisen kanssa tuo hampaiden hoito oli pienestä pitäen melko haastavaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi että teillä on ollut haasteita hampaiden hoidossa, meilläkin on ollut välillä vaiheita ettei antaisi mielellään pestä hampaita ja ne on kyllä harmittavia tilanteita.

      Poista